3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Okullar arası tiyatro festivali

Uşak Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, işbirliği ile il genelindeki tüm okulları kapsayan geleneksel tiyatro festivali düzenlenecek. İldeki kültürel yaşantıya katkıda bulunmak amacıyla Uşak merkez ve bağlı ilçelerdeki ilköğretim okul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan tiyatro festivalinde her okul hazırladığı bir tiyatro oyunu ile katılacak. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi'nin işbirliği ile Mayıs 2008 tarihinde yapılacak olan "1. Okullar Arası Tiyatro Festivali, okullardaki kültürel ve sosyal etkinlikleri katkıda bulunmak, kentte tiyatro kültürünü yaygınlaştırmak ve yetenekli gençlerin önünü açmak amaçlanıyor. 

Belediye önünden başlayacak olan festival kortej yürüyüşü ile start alacak tiyatro şenliği Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılış töreni ve okulların hazırladığı tiyatro oyunları ile devam edecek. Festivalde sahnelenecek tüm oyunlar Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile sahnelenebilecek ve katılacak okullar başvuru formlarını Atatürk Kültür Merkezi'ne 28 Aralık 2007 tarihine kadar teslim edecek. Halka açık olarak yapılacak festival sonunda katılan tüm okullara da sertifika verileceği bildirildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Aydınlık yarınlarımızın teminatı gençlerimize yapılacak hiçbir yatırım boşa gitmez. Sanatsal ve kültürel anlamda yapılacak bu tür girişimler de meyvesi zaman içinde toplanacak ve faydası tüm toplum tarafından görülecek çalışmalardır. Binalar inşa etmek kolaydır ama insan yetiştirmek, kültürü özümseyip yeni kuşaklara aktarmak emek ister. Biz bu yolda, önemli aşamalar kaydettik, Atatürk Kültür Merkezimizi gençler başta olmak üzere tüm halkımızın istifadesine sunduk. Bu merkezde Gençlik Kulüpleri için kayıtlar devam ediyor. Bu alanda yaptığımız son çalışma ise yine Uşak'ta bir ilk özelliğini taşıyor. Uşak Okullar arası 1.Tiyatro Festivali adını alan bu etkinliğe ilçeler dahil tüm ilköğretim okullarının katılımı hedeflendi. Festivalimiz okulların tiyatro hazırlıklarını tamamlamalarının ardından 2008 yılının Mayıs ayında başlayacak" dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise sanatsal etkinliklerin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, "Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Tiyatro festivalini de geleneksel hale getirip gençlerimizin tiyatroya olan ilgisini arttırmayı genç yetenekleri keşfedip yetişmelerini imkan sağlayacağız. Bu festivale tüm okullarımızın başvuruda bulunarak katılmasını istiyoruz."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 11:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?