2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Okullar yaz tatilinde de açık

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, yaz tatilinde okulların açık kalacağını öğrenciler ve veliler için çeşitli kurslar açacaklarını ifade ederek “Öğrenciyi eğitmenin yolu anne babayı eğitmekten geçiyor”dedi.

2008-2009 Eğitim Öğretim sezonunun sona ermesiyle birlikte ÖSS ve SBS sınavlarının da geride kaldığını ifade eden Recep Düzgün, öğrencilerin yaz tatilini iyi değerlendirip bol bol kitap okumalarını önerdiklerini söyledi. Yaz aylarında okulların açık kalacağını ve isteyen velilerin okullarda açılacak kurslara katılabileceğini ifade eden Recep Düzgün, yaz tatili süresince bilgisayar, okuma, spor, folklor kurslarının yanı sıra anne babalar için rehberlik eğitimi verileceğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Düzgün, ailelerin çocuklarının zararlı alışkanlıklar konusunda koydukları kuralları ihlâl etmesi durumunda neler yaşayabileceğini ve öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasını gerektiğini vurguladı.

Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin büyük bir boşluk yaşadığını ancak ailelerin yaz tatili süresince çocuklarına karşı duyarlı olması gerektiğini söyleyen Recep Düzgün, “Öğrencilerimizi yaz aylarında yaşayacakları boşluğu doldurmak amacıyla önümüzdeki haftadan itibaren çeşitli kurslar açacağız. Öğrencilerimiz için bilgisayar, okuma, çeşitli sportif ve folklor kursları açacağız. İsteyen öğrencilerimiz bu kurslarımıza ücretsiz katılabilecek. Bunun yanı sıra anne babalara yönelik rehberlik kursları düzenleyeceğiz. Rehberlik kurslarında velilerin çocuklarına nasıl davranması gerektiği konularını işleyip öğrencilerimizle ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunacağız. Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencileri eğitmenin yolunun anne babaları eğitmekten geçtiğini düşünüyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak okullarımızı yaz aylarında da açık tutmaya karar verdik”dedi.

Okullarda düzenlenecek kursların öğrencileri hem eğlendireceğini hem de eğiteceğini söyleyen Recep Düzgün, “Okullar açık olduğu için isteyen veliler ve öğrencilerimiz oku kütüphanelerinden de faydalanabilecek. Öğrencilerin yaz aylarında kitap ve bilgiden uzak kalmasını istemiyoruz. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanması fiziksel ve zihinsel gelişim açısından son derece önemli. Bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda da değişik projeler geliştirerek kitap okumaya teşvik ettik. Özellikle yaz aylarında öğrencilerimizin hem dinlenip hem de kitap okuyarak kendilerini geliştirmesini istiyoruz”dedi.

Ailelerin de bu konuda tutarlı davranması gerektiğini ve açılan kurslara çocuklarıyla birlikte katılmalarını istediklerini de kaydeden Düzgün, "Anne babalar yaz tatilinde çocuklarının davranışlarını daha dikkatli izlemeli kötü arkadaş yada zararlı alışkanlıklar kazanmalarının önüne geçmelidir. En iyi arkadaşın bilgi ve bilginin kaynağı olan kitaptır. Çocukları örnek olmak okumanın ve bilginin değerini sürekli olarak onlara anlatmak ailelerin görevleridir. Arkadaş çevresi, özel sıkıntıları veya toplumsal problemler çocuğun zararlı alışkanlık kazanmasına yol açabilir. Böyle durumlarda çocuklara sert davranmak yerine anlayışla davranıp sıkıntılarını dinlemek gerekiyor”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?