2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Okullarda tiyatro festivali heyecanı

Uşak Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, işbirliğinde il genelindeki tüm okulları kapsayan geleneksel tiyatro festivalinin ikincisi Mayıs ayında yapılacak.

Öğrencilerin sosyal ve kültürel yaşantıya katılmasını sağlamak amacıyla ilki geçen yıl düzenlenen ve 14 okulun katıldığı tiyatro festivali bu yılda Mayıs ayı içerisinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan ve yaklaşık bir hafta sürecek festival kapsamında her okul hazırladığı tiyatro oyununu sahneleyecek.

Festival ile ilgili Atatürk Kültür Merkezi’nde Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Özbek’in yönettiği toplantıya festivale katılacak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Ganime Özadam İlk Öğretim okulu, Necati Özen Lisesi, Besim Atalay İlk Öğretim Okulu, Banaz M. Makbule Erdem İlk Öğretim Okulu, Uşak Fen Lisesi idarecileri ve tiyatrodan sorumlu öğretmenler katıldı.

Festival ile ilgili olarak, oyunların hazırlanması, provalar, festival broşürü, festival korteji, tanıtım ve katılım konularının değerlendirildiği toplantıda konuşan Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Özbek, "Aydınlık yarınlarımızın teminatı gençlerimize yapılacak hiçbir yatırım boşa gitmez. Sanatsal ve kültürel anlamda yapılacak bu tür girişimler de meyvesi zaman içinde toplanacak ve faydası tüm toplum tarafından görülecek çalışmalardır. Binalar inşa etmek kolaydır ama insan yetiştirmek, kültürü özümseyip yeni kuşaklara aktarmak emek ister. Biz Uşak Okullar Arası 1. Tiyatro Festivali’ni başarı ile gerçekleştirdik. Şimdi sıra ikincisinde. Festivalimiz okulların tiyatro hazırlıklarını tamamlamalarının ardından Mayıs ayının ilk haftasında başlayacak" dedi.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise tiyatro festivalinin öğrencilerin kültürel açıdan kendilerini geliştirmesine katkı sağlayacağını ifade ederek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 14:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?