2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Önce patlama sonra yangın

Uşak’ta park halindeki bir otomobil henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı alev alev yandı.

Uşak Merkez Kemal Öz Mahallesi 1. Serap Sokak üzerindeki Kavas apartmanı önünde park halinde bulunan İbrahim Gökçe’ye ait 64 KC 175 plakalı otomobil saat 23.00 sıralarında alev alev yandı.

Mobilyacı olan İbrahim Gökçe’ye ait otomobilde çıkan yangının nedeni henüz tespit edilemedi. Mahalle sakinleri otomobilde bir patlama meydana geldiğini ve daha sonra alevler içinde yanmaya başladığını ifade etti. Apartman önünde park halinde bulunan otomobilin yanmaya başlaması ile birlikte olay mahallinde toplanan vatandaşlar kovalarla su dökerek söndürmeye çalıştı. Olay yerine gelen polis otomobilin patlama ihtimaline karşı güvenlik şeridi çekerek vatandaşları yanan otomobilden uzaklaştırdı. Yaklaşık 15 dakika sonra gelen Uşak Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri alev alev yanan otomobile müdahale ederek kısa sürede yangını söndürdü.

Otomobilin ön kısmında bulunan motordan başlayan yangın nedeniyle otomobil kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar son aylarda kent merkezinde çok sayıda araç yangını meydana geldiğini ifade ederek Gökçe’ye ait otomobilin kundaklanmış olabileceğini iddia etti. Otomobil sahibi İbrahim Gökçe ise akşam saatlerinde otomobili evin önüne park ederek evine çıktığını ifade ederek, “ Evde otururken bir patlama sesi ve yanık kokusu geldi. Dışarı çıktığımda otomobilimin yanmaya başladığını gördük. Yangının neden çıktığı konusunda bir fikrim yok”dedi.

Polis yangınla ilgili soruşturma başlatırken Olay Yeri İnceleme Ekipleri de olay yerinde incelemelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 09:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?