3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Opel Türkiye Kupası

Uşak'ta yapılacak Opel Türkiye Kupası B Grubu müsabakaları öncesi gruptaki takımların antrenörleri ve kaptanları, iddialı açıklamalarda bulundu. 

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş ve turnuvaya katılan takımların antrenörleri ile takım kaptanları katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda başlayacak ve 3 gün boyunca devam edecek turnuvada Banvitspor, Türk Telekomspor, Kepez Belediyespor ve Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi takımları mücadele edecek. Basın toplantısında bir konuşma yapan Vali Kayhan Kavas, Uşak'ta böyle bir turnuvanın düzenlenmesi nedeniyle mutluluk duyduklarını ifade ederek, takımlara başarı diledi. 

Banvitspor Antrenörü Selçuk Ernak ise, Uşak'ın son yıllarda basketbol alanında isminden sıkça söz ettiren bir kent olduğunu ifade ederek, "Turnuvada bulunan 4 takım da iddialı ve maçlara iyi hazırlandı. Seyircilerin zevkli maçlar izleyeceğini düşünüyorum. Biz geçen yılın finalisti olarak buraya geldik. B Grubu'ndaki maçlarımızı kazanıp buradan ayrılmak istiyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da final oynamak istiyoruz" dedi. 

Kepez Belediyespor Antrenörü Sabit Hadziç de, 3 gün boyunca çekişmeli maçlar oynanacağını belirterek, "Uşaklılara basketbol ziyafeti vermeye geldik. Güçlü bir grupta bulunuyoruz. Takımımın sezon öncesi bu turnuvada böyle bir grupta yer alması beni sevindirdi. İki takımın bir üst tura çıkacağı bu gruptan çıkacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. 

Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Şube Sorumlusu Murat Çetinkaya ise, geçen yılki kadrodan sadece 3 oyuncuyla anlaştıklarını ve bu sezon yeni bir kadroyla mücadele edeceklerini ifade ederek, "Takım olma yolunda hazırlık döneminde ciddi işler yaptık. Beko Basketbol Ligi ve Opel Türkiye Kupası'nda başarılı sonuçlar alacağız. Lig öncesi bu organizasyon bizim için önemli bir hazırlık dönemi olacak" dedi. 

Türk Telekom Genel Menajeri İrfan Yücesoy da, "Kupada ve ligde zirveyi hedefleyen bir takımız. Lig öncesi organize edilen bu turnuva tüm takımlar için ciddi bir deneyim olacak. Biz Uşak'taki eleme maçlarından başarılı sonuçlar alarak grupta birinci olacağımıza inanıyoruz. Takım olarak kendimize güveniyoruz" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya katılan takım kaptanları da, kupada başarılı olacaklarını, hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:33:38
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 16:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?