2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Oray öldü film çekimi ertelendi

Uşak’ta çekimleri 14 Ağusos’ta başlaması gereken “Harbi Define” filminin çekimleri ünlü sanatçı Aykut Oray’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelendi.

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen dünyaca ünlü Karun Hazineleri’ni de konu alan ve çekimleri Uşak’ta gerçekleştirilecek “Harbi Define” adlı komedi filmi, filmde köy muhtarını canlandıracak olan ünlü sanatçı Aykut Oray’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelendi.

Animarka Prodüksiyon Genel Koordinatörü Bilal Özbilge konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Film çekimleri için bugün tüm ekip Uşak’ta toplanacaktı. Çekimler ise 14 Ağustos tarihinde başlayacaktı. Ancak Aykut Oray’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi üzerine çekimleri erteledik.Bu filmi çekeceğiz, ancak ne zaman motor diyeceğimizi şuanda söylememiz mümkün değil. Aykut Oray filmin oyunu koçluğunu da üstlenecekti. Bu filmi Aykut abi için mutlaka çekeceğiz. Bu bizim için bir onur meselesi haline geldi. Filmde Aykut abiye atfen bazı sahneler koymayı da düşünüyoruz”dedi.

Ünlü Sanatçı Aykut Oray geçtiğimiz günlerde film çekimi için sürdürülen hazırlıklara katılmış davul zurna eşliğinde filmde rol alacak diğer sanatçılarla birlikte kentin en işlek caddesinde gösteri yürüyüşüne katılmıştı. Oray, filmde sahne alacak yerel figüran seçmelerinde bulunarak yerel yöneticileri de ziyaret etmişti. Oray film çekimi için geldiği Uşak’ta Ulubey İlçesini de giderek dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey kanyonlarını da ziyaret etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Kültür Merkezi’nde film için düzenlenen kokteylde kendisine yöneltilen mikrofonlara da konuşan Oray şunları söylemişti;”Uşak iç Ege’de yer alan güzel bir kent. Film bu kentimizin tanıtımına katkı sunacak. İyi yazılmış, iyi yönetilmiş bir olay. Hepimizin buna emeği geçecek. Niye kötü olsun ki? Hepimizin bu filme emeği geçecek. O emeği doğru yöne kanalize etmek durumundayız”

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 14:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?