4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

OSB'de altyapı için 3 milyon 500 bin euro

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, yapılması planlanan, 1. OSB’nin fiziksel, kimyasal, biyolojik ve evsel atıklarını bünyesinde toplayacak olan arıtma tesisinin 3 milyon 500 bin euro’ya mal olacağını söyledi.

Arıtma tesisinin Nisan ayı içinde ihaleye çıkarılacağını ve 12 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini belirten UOSB Başkanı Sesli, bir yıl sonra Menderes Havzası’nı kirletmeyecek hale geleceklerini belirtti.

Arıtma tesisinin günlük 12 bin metreküp atık temizleyeceğini kaydeden Sesli, "OSB’de alt yapı çalışmaları gözden geçirilerek, gerek kanalizasyon gerekse içme suyu şebekeleri ve boruları yenilenerek, yol çalışmaları da tamamlanacak. UŞAK OSB çağdaş görünüme kazanacak ve yatırımcıların yatırım yapmak için yarışacakları bir OSB olacaktır. Çünkü bunları yapmadığımız sürece, OSB cazip olma özelliğini kaybedecek ve Uşak dışından hiçbir sanayi yatırımı çekemeyecek" dedi.

Yönetim kurulu olarak 2 milyon 400 bin metrekarelik alanların alt yapı çalışmalarını tamamlamaları gerektiğini dile getiren Sesli, OSB’deki sanayicilerin, bireysel arıtma tesisinden çok ortak arıtma tesisi yaptırma yönünde karar aldıklarını bildirdi.

Sesli, "Çünkü bireysel arıtma tesisi yaptırmak çok pahalı olduğundan dolayı, ortak arıtma tesisi yaptırmak sanayiciler açısından karlı olacaktır. Arıtma tesisi yapıldıktan sonra her sanayicinin yatırım yapabileceği bir OSB haline geleceğiz. Şu anda genişleyen alanda yüzde 50 oranında doluluğu yakaladık. Kalan yüzde 50’si ise arıtma tesisinin ihalesini beklemektedir. Ayrıca OSB’deki kuruluşlara ucuz elektrik kullandırılması konusunda bakanlıkla yaptığımız görüşmeler de son noktaya geldi. Önümüzdeki günlerde sanayi kuruluşları, elektriği yüzde 20 ile 25 oranında ucuz kullanacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 19:23:14
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 14:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?