4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

OSB'ye arıtma tesisi

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, düzenlediği basın toplantısında 2005 yılı yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

2006 Eylül sonuna kadar alt yapısı tamamlanmış, arıtma tesisi bitmiş ve sosyal alanlarıyla bir OSB hedeflediklerini belirten Hazim Sesli, Temmuz ayı içerisinde arıtma tesisinde ilk kazmayı vuracaklarını söyledi. OSB binası toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Hazim Sesli, arıtma tesisiyle ilgili ihalenin önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanacağını ve Temmuz ayının ilk haftasında temel atma törenini gerçekleştireceklerini belirtti.

Uşak OSB’yi kurumsallaşmış bir yapıya büründürmeye çalıştıklarını ve bu konuda yüzde 70’lik bir başarı yakaladıklarını dile getiren Sesli, "OSB’de sanayicimizden para toplamadan geliriyle giderini dengelemiş bir yapı hedefliyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde yaptığımız mali kongrede bu hedeflerimizi ortaya koyduk ve üyelerimizden destek aldık. OSB’yi kurumsal bir yapıya kavuşturabilmek için haftada 2-3 toplantı yapıyoruz. Şu anda bu konuda yüzde 30 bir eksiğimiz kaldı. Altyapı konusunda da büyük eksikliklerimiz var. Mevcut kanalizasyon sistemi yetersiz olduğu için yeni bir kanalizasyon sistemi kuracağız. Mevcut kanalizasyonu ise sadece yağmur sularının tahliyesi için kullanacağız. Çevreyi kirletmeme konusunda da ciddi adımlar atıyoruz. Daha önce arıtma tesisi ve altyapı çalışmaları için bir bütçe oluşturmuştuk. Bu konuda 3.5 milyon euroluk bir yatırım yapacağız. Arıtma tesisinin ihale aşaması önümüzdeki hafta tamamlanacak. İhale konusunda 2 firma var. Cuma günü son kez bu firmalarla görüşüp ihale aşamasını tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde ortalama haftada bir yangın olayı yaşandığını, bunu önlemek için itfaiye teşkilatı kurduklarını da belirten Sesli, "Geçtiğimiz yıllarda bir tane itfaiye aracımız vardı. Şu anda iki itfaiye aracı, itfaiye hizmet binası ve 15 personel ile hizmet veriyoruz. OSB’de meydana gelen yangınları daha hızlı müdahale edebilmek için kurduğumuz itfaiye teşkilatımızın başına ise yıllarca Uşak Belediyesi’nde İtfaiye Müdürlüğü yapan Burhan Uysal’ı getirdik. Kendisi yangın ve müdahale konusunda uzman bir kişi. Yangın konusunda aldığımız önlemler nedeniyle eskisi gibi büyük yangınlar meydana gelmiyor. Çünkü anında etkin bir şekilde müdahale ediyoruz. Bu konuda tek eksiğimiz büyük yangınlarda yeterli su tankımızın olmaması. Bu sorunu aşmak için de 30 tonluk bir su tankeri almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 22:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?