2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Özel idare araçlarına uydu takibi

Uşak İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan 53 araç uydu takip sistemi sayesinde 24 saat izleniyor. İl genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyelerine sistemle ilgili bilgi sundu.

Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce verimliliği arttırmak vatandaşlardan gelen şikayetlerin önüne geçmek ve 53 aracın hareketini izlemek amacıyla ihale yoluyla kurulan uydu araç takip sistemi ile kuruma ait araçlar 24 saat adım adım izleniyor.

Temmuz 2008’de ihalesi yapılan ve Ağustos ayından bu yana uygulanan takip sisteminin yaklaşık 28 bin TL’ye mal olduğunu belirten Genel Sekreter Servet Ecemiş, uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade etti. Uydu araç takip sistemi ile ilgili il genel meclisi üyelerine bir sunum yapan Ecemiş, “Kurumumuza ait araçları daireden çıktığı andan itibaren izlemeye başlıyoruz. Nerede durduğunu, nerede ikmal yaptığını ve çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz. Araçlara taktığımız bir cip sayesinde tüm iş makinelerimiz, kamyonlarımız, otomobillerimiz ve diğer araçlarımızı plaka bilgileri ile ayrı ayrı 24 saat izleyebiliyoruz. Hangi saatte nerede oldukları bir noktada ne kadar durduklarını kayıt altına alıyoruz. Uygulamayı başlatırken personelimizi de bu konuda eğittik. Bu sistemi bizimle birlikte bazı özel idarelerde uyguluyor ancak bir çok il özel idaresi henüz böyle bir uygulamaya geçemedi. İhale usulü yaptığımız için bu hizmeti ihaleyi kazanan firma iki yıl devam ettirecek. İki yıl sonunda sistemi devralıp 10 yıl devam ettirebiliriz”dedi.

Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan ve kuruma ait araçların yerlerini bilgisayar vasıtası ile gösteren Ecemiş, “ Eskiden köylerimize gönderdiğimiz iş makineleri ile ilgili çok şikayet geliyordu. Muhtarlar ve köylülerimiz gelip iş makinelerinin zamanında gelmediğini gereğinden fazla yemek ve çay molası verdiğini söyleyip mesai saati bitmeden işi bırakıp gittiklerini söylüyorlardı. Bu da kurumun vatandaş gözünde yıpranmasına neden oluyordu. Takip sistemi sayesinde bu tür şikayetler geldiğinde bilgisayardan şikayet edilen araçla ilgili bilgileri ortaya koyuyoruz. Hem personel daha dikkatli davranıyor hem de vatandaşın içi rahat ediyor. Sürekli izleniyor olmaları personelin verimini de arttırıyor”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?