2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Özel İdare binası iş merkezi oluyor

Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, kent merkezinde yeniden inşa edilecek olan Özel İdare binası inşaatının 29 Ekim 2009 tarihinde tamamlanacağını söyledi.

İl Genel Meclisi kararı ile yıkılan Valilik karşısındaki Özel İdare hizmet binasını yeniden inşa ediliyor. Yaklaşık 2 milyon 300 bin YTL’ye mal olacak yeni hizmet binası, 29 Ekim 2009 yılında Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açılacak. Toplam 6 kattan oluşacak binadan Özel İdare yıllık 750 YTL gelir sağlamayı hedefliyor.

Eski hizmet binasının günün koşullarına cevap verememesi depreme dayanıklı olmaması ve gelir getirmediği gerekçesiyle İl Genel Meclisi’nce alınan kararla yıkıldığını belirten Genel Sekreter Servet Ecemiş, “Yeni hizmet binamızı 29 Ekim 2009 tarihinde tamamlamayı hedefliyoruz. 6 kattan oluşacak yeni bina, kentin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede modern bir yapıya sahip olacak. Binanın zemin katında dükkanlar, üst katlarda ise toplam 14 adet büro olacak. Bu dükkan ve büroları gelir sağlamak amacıyla kiraya vereceğiz. En süt katta ise meclis salonu encümen salonu ve grup odaları ile fuaye alanı yer alacak. Eski bina, hem günümüz koşullarına uygun değildi hem de gelir getirmiyordu. Yeni hizmet binamız tamamlandığında yıllık 750 bin YTL gelir sağlamayı hedefliyoruz. Böylece binanın maliyetini iki yılda çıkartmış olacağız”dedi.

Öz Merkez adını verecekleri yeni binanın iş merkezi şeklinde planlandığını da anlatan Servet Ecemiş, “Uşak’a yakışır kullanışlı bir iş merkezi inşa ediyoruz. Dış cephesi cam kaplama olarak tasarlanan binadan elde edeceğimiz kiralar bütçemize de ciddi bir katkı sağlayacak. Bunun dışında modern, çağdaş bir meclis salonu ile sergi alanına da kavuşmuş olacağız”diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 12:54:51
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 13:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil yuksel IP: 78.186.20.xxx Tarih : 24.06.2009 11:06:35

Sayin genel sekreter hatirladigimiz kadariyla bu bina icin bir cuval para verilerek deprem karsi guclendirme calismasi yaptirilmisti. Simdi once bu isi yaptirip sonra yikilip yeniden yapilmasina karar verenler bu bina icin ceplerinden bes kurus harcadilar mi? Yok eger degilse halkin parasini bu sekil nasil kolayca harcayabiliyorlar? Kendilerine taaa buradan saygilarimi sunuyorum  ve koca imparatorlugu yiyip bitiren bu kafadan yakin zamanda kurtulmalarini diliyorum.