2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Panik yapmadan tedbire devam!

SAĞLIK MÜDÜRÜ ALKAN BAŞKAN ERDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr.İsmail Alkan, Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Son günlerde bütün dünyada salgın olan domuz gribi hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, Uşak’ta şu ana kadar domuz gribi vakasına rastlanılmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a ziyareti sırasında domuz gribi vakasına karşı alınan önlemleri anlatan Alkan, belediye personelinin de bu konuda hassas davranması gerektiğini dile getirdi. Uşak’ta bugüne kadar herhangi bir vaka ile karşılaşmadıklarını şüpheli birkaç vakada da testlerin negatif çıktığını kaydeden Sağlık Müdürü Alkan, “ Domuz gribi aşısının ilimize ulaştı ve aşılama işlemlerine başladık. İlk etapta 2 bin 500 sağlık çalışanı ve 250 hacı adayına aşı yapılacağız. Olası bir salgına karşı sağlık teşkilatının hazırlıklıyız. Belediye personelinin de bu konuda bilinçli olması için eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Halkımız bu virüs nedeniyle paniğe kapılmamalı ancak tedbiri de elden bırakamayız”dedi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Domuz gribi ile ilgili Uşak’ta şuana kadar endişelenecek bir vaka olmamasının sevindirici olduğunu da belirten Erdoğan, belediye olarak bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:19:00
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?