2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Pazaryeri sorunu çözüldü

UŞAK’TAKİ PAZARYERİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Uşak’ta bir süredir belediye, manav esnafı ve üreticiler arasındaki Pazar anlaşmazlığı çözüldü. Sorunun çözülmesinin ardından bugün Pazar yerinde bir tören düzenlenerek dualarla yeni uygulamanın hayırlı olması dilendi. Törene katılan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, esnafı gezip Pazar yerinde kurallara uymayanlara taviz vermeyeceklerini söyledi.

Uşak’ta bir süredir devam eden Pazaryeri sorunu Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca’nın Manavlar Odası ve Ziraat Odası ile yaptığı toplantı sonrası giderildi. Manav esnafı ile köyden gelen üreticilerin anlaşmazlığından kaynaklanan sorun çözülünce Belediye Başkanı Ali Erdoğan Pazar yerinde bir tören düzenleyerek tarafları bir araya getirip esnafı gezdi. Törene Başkan Erdoğan’ın yanı sıra Manavlar Odası Başkanı Özdemir Ayhan ile Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık da katıldı.

Yaklaşık 6 aydır pazaryerinde bir düzen oluşturmaya çalıştıklarını yaşanan sorunun herkesi olumsuz etkilediğini anlatan Başkan Ali Erdoğan, belediye olarak Pazaryeri denetimlerini sıklaştıracaklarını ve düzeni bozmak isteyen hiç kimseye taviz vermeyeceklerini söyledi. Manavların ve köyden gelen üreticilerin semt pazarlarına ve kentin en büyük pazarı olan Çarşamba pazarına katılabileceğini anlatan Erdoğan, “ Pazaryerindeki sorunu çözmek için 6 aydır çalışıyoruz. Bu süre içinde değişik formüller uyguladık ama olmadı. En sonunda ortak bir yol bulundu ve mutabakat imzalandı. Belediye olarak bundan sonra pazaryerinin düzenlemesi ve denetlemesini yapacağız. Pazar yerlerini halkımız ve esnafımız koruyacaktır. Ancak belediye olarak biz düzeni bozmaya çalışanlara asla taviz vermeyeceğiz. Pazar yerlerinde tezgah açan herkesin kaydı olacak. Kayıtsız belgesiz hiç kimse kafasına göre istediği yerde istediğini satamayacak. Manavlar Odası manav esnafının Ziraat Odası da üretici esnafın kaydını tutacak. Biz bu kayıtları inceleyerek denetlemeleri yapacağız. Üretici esnafı üretici olduğunu belgeleyecek. Bu konuda ciddi denetlemeler yapacağız. Esnafımızdan da aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Umarım bundan böyle bu konuda herhangi bir sorun yaşanmaz”dedi.

UŞAK’TAKİ PAZARYERİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ
UŞAK’TAKİ PAZARYERİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 19:39:02
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 21:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?