7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Pilleri topladılar, bisikleti kaptılar

EN FAZLA ATIK PİL TOPLAYAN 70 ÖĞRENCİYE BİSİKLET

Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’ kapsamında en çok atık pil toplayan ve çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunan öğrencilere ödülleri verildi. Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre bilincini yaymak ve atık pillerin düzenli olarak toplanmasını sağlamak amacıyla ilköğretim okullarına yönelik ödüllü ’Atık Pil Toplama Kampanyası’ düzenledi. İlköğretim okulu öğrencileri kampanya kapsamında topladıkları atık pilleri belediyenin sağladığı atık pil kutularına attı. Kampanya sonunda belediye en fazla atık pil toplayan öğrencilere bisiklet hediye etti.

Kampanya kapsamında Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu 105 kg, Hasan Hilmi İlköğretim Okulu 100 kg, Ergenekon İlköğretim Okulu ise 70 kg atık pil toplayarak ilk üç sırada yer aldılar. Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından bu okullarda atık pillerin toplanması konusunda duyarlılık gösteren ve en çok atık pili toplayan 70 öğrenciye bisiklet, çanta, satranç takımı, top ve kitap hediye edildi.

Belediye ayrıca dereceye giren okulların müdürlerine de “Atık Pil Toplama Kampanyası”na katılımları, çevre ve insan sağlığı için göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:28:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?