7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Polis de bunu yaparsa...

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli iki polis memuru, ekip otosuna aldıkları şahısla alkol aldıkları daha sonra da polislerden birinin gittikleri evde bir kadınla zorla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklandı. Polislerden birinin evden gelen gürültü üzerine eve gittiği belirtildi.

29 Mart 2011 tarihinde gece geç saatlerde devriye gezen polis memurları N.C ve A.K. daha önce tanıdıkları A.K. adlı şahsı ekip otosuna alarak Akse Çamlığı mevkiinde birlikte alkol aldı. A.K. ve iki polis memuru daha sonra alkollü olarak Atatürk Mahallesi Fahri Korutürk Caddesi mevkiinde R.G. adlı kişiye ait eve gitti.

İddiaya göre, polis memuru A.K. ekip otosunda bekledi, diğer polis memuru N.C. birlikte alkol aldıkları A.K. ile eve girdi. Polis memuru N.C. evde bulunan F.İ. adlı kadınla zorla cinsel ilişkiye girdi ve ilişki sonrası evin sahibi olduğu öne sürülen R.G. adlı şahıstan da para istedi.

Yaşanan olayların ardından R.G., 1 Nisan 2011'de savcılığa giderek iki polis memurundan şikayetçi oldu. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında çevik kuvvet polisleri N.C ve A.K. Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Asayiş Şubesi ekipleri, iki polisle birlikte olaya karıştığı iddia edilen A.K. adlı şahsı 2 Nisan günü gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen iki polis memuru, Cumartesi akşam saatlerinde A.K. adlı şahıs ise 3 Nisan Pazar günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis memurları N.C. ile A.K. ise olay nedeniyle açığa alındı.

Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Emniyet Müdürü Cafer Şahin, soruşturmanın devam ettiğini bildirerek şöyle konuştu: "Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyuyoruz. Halkın huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeden çalışan teşkilat mensuplarımızın bu tür olaylara karışanlarla aynı kefeye konulmaması gerekir. Olaya adı karışan şahıslardan N.C. 17 yıllık, A.K ise 4 yıllık polis memuru. Yaşanan bu üzüntü verici olayın ardından müfettiş istedik ve polis memurları açığa alındı. Teşkilat olarak içimizdeki çürük elmaları temizleyeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 15:37:00
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 16:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ocak IP: 78.166.33.xxx Tarih : 6.04.2011 15:11:01

insanları oyuna getirip ekmeğinden etmeyin kardeşim yazık o polislere