7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Polisten afişli uyarı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Merkezi Amirliği, kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Şehrin en işlek caddelerine ve kamu kurumlarına uyarıcı afişler asan Toplum Destekli Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis memurları, vatandaşların kontör dolandırıcılarına inanmamalarını istedi.

Telefonla arayarak ya da sms göndererek çeşitli bahanelerle kontör yükleme ve nakit para gönderimi talebinde bulunan kişilere itibar edilmemesini isteyen toplum polisi, "Bu tür olaylar ile karşılaştığınıza hemen 155 Polis İhbar hattını arayınız" şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Uyarıcı afişlerin yanı sıra vatandaşlara sözlü olarak da uyarılarda bulunduklarını bildiren toplum polisi, "Dolandırıcılık olayları emekli ve çalışanların maaşlarını aldığı dönemlerde artış gösteriyor. Duyarlı vatandaşlık gereği telefonla arayarak, kendisini polis, asker, adliye personeli olarak tanıtan kişilerce telefon kontörü talebine itibar edilmemesi gerekiyor. Unutmayalım ki polis kontör istemez. Vatandaşları korkutup, kandırarak para ya da kontör isteme dolandırıcıların seçtiği bir yol. Size çekilişten şu kadar para çıktı türü mesajlara da inanılmaması gerekiyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşlar hiç vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat telefonunu aramalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2012 Perşembe 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?