7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Polonyalı müsteşardan yatırım çağrısı

POLONYALI MÜSTEŞARDAN UŞAKLI İŞADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Müsteşarı Michal Mierzwa, AB ülkeleri arasında küresel ekonomik krizden en az etkilenen ülkenin Polonya olduğunu ifade etti. Türk işadamlarının Polonya’da yatırım yapmasını istediklerini belirten Mierzwa, “Türkiye Polonya üzerinden AB'ye, Polonya da Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya açılabilir” dedi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü müsteşarı Michal Mierzwa, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nı (UTSO) ziyaret etti. UTSO toplantı salonunda Uşaklı işadamlarıyla bir araya gelen Mierzwa, Polonya ekonomisi hakkında bilgi vererek Uşaklı işadamlarına Polonya’da yatırım yapmaya davet etti.

Avrupa’da küresel ekonomik krizden en az etkilenen ülkenin Polonya olduğunu kaydeden Mierzwa, küresel ekonomik krize rağmen son dönemde iç dinamikleri harekete geçirerek yüzde 2 büyümeyi başardıklarını söyledi. Polonya'da yatırım yapacak ve Polonyalı firmalarla ticari ilişki içine girmek isteyen Uşaklı firmalara gerekli desteği sağlayacaklarını anlatan Michal Mierzwa toplantıda şunları söyledi; “Uşak’ta büyük bir ticari potansiyel gördüm. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Daha önce Uşak’a ziyaret etmiştim. Bugün Polonya’nın ticari ve ekonomik kapasitesini sizlere anlatacağım. Uşak; tekstil, deri ve seramik sektörlerinde ciddi üretime sahip bir şehir. Türkiye ve Uşaklı işadamları Polonya üzerinden AB’deki 500 milyon üzerindeki bir nüfusa ulaşabilir. Polonya ekonomik açıda Avrupa’nın gelişen ülkesi. Türkiye’de küresel krize rağmen ekonomide önemli başarılara imza attı. Ticari ilişkilerin gelişmesi her iki ülkenin menfaatine olacaktır. Türkiye Polonya üzerinden AB’ye Polonya da Türkiye üzerinden Ortadoğu’ya açılabilir. Polonya; son yıllarda otomotiv, elektrik, bilgisayar yazılımı, gıda ve hizmet sektörü, finansal aracılık ile işlenmiş metaller ve plastik parçalar sektörlerinde gelişiyor. İkili ilişkilerimiz Polonya ve Türkiye toplumlarının girişimci ruhuyla desteklenecektir. Bu olumlu yaklaşım iki ülke arasındaki ticari hacmin gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı olacaktır”

POLONYALI MÜSTEŞARDAN UŞAKLI İŞADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 14:16:00
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 14:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?