2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Protestocu grup, Çin bayrağı yaktı

Uşak'ta Cuma namazı sonrası bir grup, Sincan'ın Uygur Özerk Bölgesinde yaşanan olayları protesto etti. Çin Bayrağı yakan grup basın açıklaması yaptı.

Cuma namazının ardından Ulu Cami'den çıkan yaklaşık 50 kişi belediye önünde basın açıklaması yaptı.Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Oskay, Doğu Türkistan'da Türk varlığını ve Türklere ait tüm izlerin yok edilmeye çalışıldığı iddia etti.

Yaşanan katliamın bir ön önce durdurulmasını, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Oskay,"Doğu Türkistan'da taş üstünde taş bırakmadılar. Çinler, Uygur Türkleri'ne karşı dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. Bu vahşet karşısında dünya devletleri sadece sonuçsuz kınama mesajları yayınlıyor. Doğu Türkistan davasını uluslar arası platforma taşımak mecburiyetinde olan tek devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Tüm dünyanın bu katliama dur demesini istiyoruz"dedi.

Basın açıklamasının ardından grup ellerindeki Çin Bayrağı'nı yakarak Çin aleyhinde slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 23:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?