8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Rahmi olmadan hamile kaldı

Rahmi 3 yıl önce alınan Kader Abra'nın karın içinde oluşan dış gebeliği, tıp literatürüne geçmeye hazırlanıyor.

Bir süre önce karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik şikayetleriyle Uşak'ta doktora başvuran Kader Abra için çeşitli hastalık riskleri belirlendi.

Karın içinde kanaması başlayan ve hayati riski bulunan Kader Abra, Ankara'ya gelerek Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan incelemelerin ardından Abra'nın halk arasında bilinen adıyla ''dış gebe'' olduğu belirlendi.

Opt. Dr. Hüseyin Yeşilyurt ve Opt. Dr. Şebnem Özyer tarafından acilen ameliyata alınan Abra'nın 14 hafta 5 günlük hamileliği sonlandırıldı.

TIP TARİHİNDE BİR İLK OLABİLİR

Opt. Dr. Yeşilyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abra'nın dış gebeliğinin, çok nadir görülen bir vaka olduğuna işaret ederek, ''Hastamız, dış gebelikler arasında görülme olasılığı kırk binde bir olan bir vaka'' dedi.

Abra'nın rahminin, 3 yıl önce doğum yaptıktan sonra alındığını belirten Yeşilyurt, fetusun, karın içinde bağırsaklar arasında, bağırsakları örten zarda ve rahim ağzı üst boşluğun üzerine yerleştiğini anlattı. Rahmi alınan bir hastada gebelik oluşması vakasıyla 30 yıllık meslek hayatında ilk kez karşılaştığını vurgulayan Yeşilyurt, şöyle konuştu:

''Tahmin ettiğimiz kadarıyla tesadüfen yumurtalıkta oluşan ovülasyon, karın zarındaki açıklık nedeniyle direkt batın içinde oluşmuş. Hastanede arşivleri taradığımızda, hastamızın rahmi olmayıp da abdominal gebelik görülen ilk vaka olduğu ortaya çıktı. 30 yıllık meslek hayatımda daha önce 2 tane abdominal gebelik gördüm ama bunlarda hastanın rahmi mevcuttu. Normal rahim, tüp ve yumurtalıkları mevcuttu. Fakat bu hastayı ilginç kılan yönü hastanın, ilk doğumundan rahmi alındıktan üç sene sonra gebelik oluşması.' 

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 15:06:21
Güncelleme :4 Temmuz 2012 Çarşamba 15:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?