25
Nisan
2024
Perşembe
UŞAK

Rakibine 400 metre fark attı

Geçtiğimiz hafta sonu Kastamonu’da düzenlenen İstiklal Yolu 100 kilometre Ultra Maratonu’nda birinciliği elde eden Akın Yeniceli Uşak’a döndü.

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet Devrimi’nin 88’inci yıldönümü kutlama programı kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen İstiklal Yolu 100 Km Ultra Maratonu erkekler kategorisinde Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli 9 saat 30 dakikalık süre ile ikinci olan rakibine yaklaşık bir saat fark atarak kazandı.Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndan startını verdiği yarışta toplamda 52 sporcu katıldı.

Pazar günü yapılan Heyamola 10 Km halk koşusuna da katılan Akın Yeniceli, yine yolunu bir km kaybetti. Buna rağmen hemen geri dönen Akın Yeniceli finişi birinci tamamlayarak ikinci olan rakibine 400 metre fark attı.

Uşak’ta İHA muhabirine koşuyu değerlendiren Akın Yeniceli şunları söyledi; “Cumartesi ve Pazar günleri toplamda 110 Km Uşak adına koştum. Her iki yarışmada da birinci geldim. Uşak’a böyle derece ile döndüğüm için çok mutluyum. İlk gün 100 Km koşusunda önümde Jandarma aracı vardı ve yolu kaybetmedim. İkinci gün ise halk koşusunda yanlış yerden geri dönmüşüm. Yaklaşık bir km yolu kaybetmeme rağmen tekrar kendimi toparladım ve birinci oldum. Madalyalarımı ve birinciliklerim Uşak’a armağan olsun. Tüm yarışmalarıma destek olan menajerim ve sponsorum Hüseyin keskin’e ayrıca teşekkür ederim. O olmasaydı bugünlere gelemezdim” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2013 Çarşamba 17:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Birol ERDOĞAN IP: 78.190.144.xxx Tarih : 18.09.2013 14:15:03

Akın kardeşimi yeni başarısından dolayı tüm kalbimle kutluyor,başarılarının devamını dilerim. naçizane bir önerim olacak,akına koşudan önce içinde novigasyon olan bir saat hediye etmek istiyorum:) her yarışta yolunu kaybediyor :))