3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Recep Düzgün'den iş adamına plaket

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Nuri Şeker İlköğretim Okulu bahçesi ve etrafında yürütülen ağaçlandırma çalışmasına katkı sağlayan Özdemirler Tekstil'in sahibi Halil Özdemir'e bir plaket verdi. 

Okullarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının son derece önemli olduğunu ve küresel ısınma nedeniyle dünyanın kuraklıkla karşı karşıya kaldığını ifade eden Recep Düzgün, ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen plaket törenine Uşak Teknik Elemanlar Derneği üyeleri ile Nuri Şeker İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Saraç da katıldı.
Ağaçlandırma çalışmalarını Okul Aile Birliği'nin gerçekleştirdiğini ve Halil Özdemir'in bu çalışmalara ekonomik olarak destek verdiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, "Nuri Şeker İlköğretim Okulu etrafında 300 adet çam ve gürgen ağacı dikildi. Bu çalışmaya katkı sağlayan Halil Özdemir'e bir plaketle ödüllendirmeyi planladık. Ülke genelinde devam eden ağaçlandırma çalışmalarına milli eğitim olarak bizde destek veriyoruz. Tüm okullarımızın bahçesi ve etrafını ağaçlandırmayı planlıyoruz. Uşaklıların eğitime katkısı hepimizi sevindiriyor. Bunun dışında bu tür çalışmalarımıza da destek vermelerini istiyoruz" dedi. 

Son yıllarda hızla artan küresel ısınmaya karşı herkesin yapabileceği bir şeyler olduğunu da ifade eden Recep Düzgün, "Özellikle bu yıl havaların kurak gitmesi su sıkıntısını gündeme getirdi. Yaz aylarında ülke genelinde su sıkıntısı yaşanacağı ifade ediliyor. Milli Eğitim olarak biz de okullarda suyu tasarruflu kullanmak zorundayız. Bu konuda gerekli uyarıları yapıyoruz. Bunun dışında ağaçlandırma çalışmalarına da önem veriyoruz. Bu çalışmalarımızla küresel ısınmaya karşı mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Öğrencilerimize de küresel ısınma ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında da bilgi veriyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?