8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Rektörlük seçimleri yapıldı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ’NDE REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ

Uşak Üniversitesi’nde rektörlük seçimleri yapıldı. 114 akademisyenin oy kullandığı Seçimlerde en fazla oyu 44 oyla mevcut Rektör Prof. Dr. Adnan Şişman aldı.

2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Uşak Üniversitesi’nde 2. rektörlük seçimleri bugün gerçekleştirildi.

Bir Eylül Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi D. 2 Blok’taki konferans salonunda yapılan seçimlerde 8 aday yarıştı.

Seçimler öncesinde Uşak Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman’ın yanı sıra Prof. Dr. Sait Çelik, Prof. Dr. Fikri Şenol, Prof. Dr. Hakan Altıntaş, Prof. Dr. Alaattin Şen, Prof. Dr. Yalçın Bozkurt, Prof. Dr. Kadir Özcan ve Prof. Dr. Fatma Acun aday oldu. Saat 14.00 sıralarında başlayan seçimlerde 114 öğretim üyesi oy kullandı ve oy verme işlemi saat 17.00’de tamamladı. Yapılan tasnif sonucu 44 oy alan mevcut Rektör Prof. Dr. Adnan Şişman birinci oldu. Prof. Dr. Sait Çelik 40 oyla ikinci olurken Prof. Dr. Hakan Altıntaş ise 24 oyla üçüncü oldu. Prof. Dr. Alaattin Şen 3 oyla seçimlerde dördüncü olurken Prof. Dr. Fikri Şenol, Prof. Dr. Fatma Acun ve Prof. Dr. Kadir Özcan 1’er oy aldı. Prof. Dr. Yalçın Bozkurt ise oy verme işlemi başlamadan kısa bir süre önce adaylıktan çekildi.

Seçimlerle ilgili tutanaklar ve aday olarak seçilen altı kişinin özgeçmişleri rektörlük tarafından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına gönderilecek

UŞAK ÜNİVERSİTESİ’NDE REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 18:23:03
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 18:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?