2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Sağlık müdürü aile hekimi olmak istiyor

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, aile hekimi olarak çalışmak istediğini belirterek Sağlık Bakanlığı’na konuyla ilgili bir talepte bulunduğunu söyledi.

24 yıllık meslek hayatında 20 yıl hekim olarak çalıştığını ve son 4 yıldır da Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttüğünü belirten Ali Taşçı, “ Aile hekimi olarak çalışmak 20 yıllık hayalimdi bu hayalimi gerçekleştirmek için talepte bulundum”dedi.

Aile hekimliği uygulamasının yararlı olacağını inandığını ve 1980’li yıllardan bu yana aile hekimi olarak çalışmayı hayal ettiğini söyleyen Ali Taşçı, “ 20 yıllık hayalim olan aile hekimliği ilimizde benim aracılığımla uygulamaya geçmesinden büyük mutluluk duyuyorum”dedi.

Aile hekimliği uygulamasının ilk olarak 1986 yılında gündeme geldiğini ve 22 yıl sonra hayata geçirilmeye başlandığını anlatan Ali Taşçı, “Meslek hayatımın ilk yıllarından itibaren Türkiye’nin aile hekimliği uygulamasına geçmesi gerektiğini düşünüyordum. Halil Şıvgın’ın Sağlık Bakanı olduğu dönemde Türkiye genelindeki 150 doktorla aile hekimliği uygulaması ile ilgili bir anket yapılmıştı. Ankete katılan doktorlardan bir tanesi de bendim. O anketten yüzde 97 evet çıkmıştı. Uzun yıllardır beni tanıyan hekim arkadaşlarım bugün “hayalin gerçek oluyor” diye beni tebrik ediyor”dedi.

Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvurunun kabul olması halinde aile hekimi olarak çalışacağını da söyleyen Taşçı, “Yaptığım talebe henüz bir cevap gelemdi. Aile hekimi olarak çalışmama izin verilirse Sağlık Müdürlüğü görevini bırakmak istiyorum. Ancak aile hekimi olmam müdürlük görevini bırakmamı da gerektirmiyor. Meslek hayatımdaki en büyük hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hayalimin ilimizde benim aracılığımla uygulamaya geçiriyor olmamızdan da büyük mutluluk duyuyorum. Şuanda görevim gereği aile hekimliği uygulamasının yöneticisi ve takipçisi konumundayım. Uygulamada icracı olarak çalışmak istiyorum”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET YILDIRIM IP: 88.241.47.xxx Tarih : 10.06.2009 17:44:05

 DAHA ÇOK PARA KAZANACAKTIR MUTLAKA...