3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Sağlık Müdürü Taşçı'dan yaz hastalıkları uyarısı

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, yaptığı açıklamada çocuklarda görülen yaz hasalıkları ile ilgili anne babalara uyarılarda bulundu.

Enfeksiyon, güneş çarpması ve ishal gibi hastalıkların yaz aylarında küçük çocuklarda sıkça görüldüğünü ifade eden Ali Taşçı, anne babalara çocuklarının, ev ve yiyeceklerin temizliğine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Bu yaz döneminde yaşanan aşırı sıcaklar ve buna bağlı olarak yaşanan su sıkıntısının enfeksiyon hastalıklarını arttırabileceği uyarısında bulunan Dr. Ali Taşçı, öğle saatlerinde çocukların dışarı çıkarılmaması gerektiğini ve temizlik kurallarına riayet edilmesi gerektiğini ifade etti. Aşırı sıcaklarda kapalı mekanların dışına çıkan çocukların, güneş ve su gibi kemik gelişimleri için önemli olan unsurların yanında bir çok tehlikenin de beklediğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, " Bu yaz ülke genelinde yaşanan kuraklık endişe verici seviyelere ulaştı. Olası su sıkıntıları temizlik kurallarına riayet edilmemesi halinde çeşitli enfeksiyon hastalıklarına neden olabilir. Anne babalar bu konuda dikkatli davranmalıdır. Dengesiz beslenme, hijyen olmayan ortamlar ve gıda maddelerinin yeterince temizlenmemesi enfeksiyon hastalıklarının yanı sıra ishale de neden olabilir."dedi.

Yaz aylarında yaşanan en belirgin hastalıkların başında güneş çarpması geldiğini de ifade eden Dr. Ali Taşçı, "Sarışın ve beyaz tenli çocuklar güneş çarpmalarına karşı daha hassas oluyor. Öğle saatlerinde kısa sürede olsa güneş altında kalan çocuklar güneş çarpmasına maruz kalabilir. Yazın okulların tatile girmesi nedeniyle çocukların bir çoğunu sokakta oynamak için dışarı çıkması kontrol altında tutulmalıdır. Öncelikle güneş çarpmalarından korunmak için 10.00-16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması, bol sıvı tüketilmesi, koruyucu güneş kremleri kullanılması gerekir. Anne babaların bu konuları dikkat etmesi ve çocuklarını kontrol altında tutmaları hem kendileri hem de çocuklarının sağlığı için yararlı olacaktır."diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 10:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?