2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Şehitlikte Çanakkale anması

Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yeni Mezarlıktaki Garnizon Şehitliğinde saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşı'yla devam etti.

Sabah saatlerinde Garnizon Şehitliğindeki törende 2005 yılında şehit düşen Uzman Cavuş Orhan Atak'ın oğlu İsa Berkay Atak'ın (14) okuduğu “Mehmedim” adlı şiir duygulu anlar yaşattı. Şehitlikte saygı atışının ardından, protokol üyeleri ve şehit aileleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Garnizon Komutanı Mehmet Ruhi Candan, Hakkari’nin Dağlıca kırsalında şehit düşen Asteğmen Mehmet Bozkuş’un yeğenini kucağına aldı. Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş’un yeğeni ile birlikte mezara karanfil bırakan Candan, şehit aileleriyle de yakından ilgilendi. Şehit Asteğmen’in ailesi de oğullarının mezar taşında bulunan fotoğrafını öperek duygulu anlar yaşadı.

Şehitlikteki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde valilikçe düzenlenen “18 Mart Şehitler Günü” programına geçildi. Törene Vali Kayhan Kavas, İl Garnizon Komutanı M. Ruhi Candan, Belediye Başkan Vekili Uğur Özköse, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ile daire müdürleri ve şehit aileleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün törende yaptığı açılış konuşmasında "Devletimizin var olabilmesi için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onlar bizim baş tacımızdır. Gazilerde can damarlarımızdır. Bunu hiçbir zaman unutmamalı ve bugünün sadece bir günle sınırlandırmamalıyız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından tören öğrencilerin hazırladığı drama ve orotoryo gösterisi ilgiyle izlendi. Kutlamalar kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tören fuaye alanında açılan “Çanakkale” isimli fotoğraf sergisi ile sona ererken 18 Mart Şehitler Günü, çeşitli etkinliklerle gün boyu kutlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 23:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?