2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Şeker fabrikanızı sattırmayın!

Saadet Partisi Genel Başkanı (SP) Numan Kurtulmuş, Temmuz ayından bu yana Türkiye'de bir milyon 784 bin kişinin işsiz kaldığını söyleyerek, ülkenin en stratejik kurumlarının yabancılara satıldığını iddia etti.

SP Uşak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde partililere hitap eden Numan Kurtulmuş, ekonomide ciddi bir gerileme olduğunu savunarak, hükümetin IMF ile seçimden sonra anlaşacağını öne sürdü.

İstasyon Meydanı'nda saat 17.00'de başlayan ve yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Kurtulmuş, partisinin belediye başkan adaylarını da tanıttı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek hükümeti IMF ile anlaşmamaya davet eden Kurtulmuş, "Seçimlerden sonra IMF ile anlaşırsanız sonucu çok ağır olur ve bu millet bunun hesabını sizden genel seçimlerde sizden fersah fersah çıkartır" dedi.

Türkiye'de son 10 yıldır ekonominin sürekli kötüye gittiğini iddia eden Kurtulmuş, "Son 8 yılda ekonomik olarak iyi duruma geldim diyen varsa ben mikrofonu bırakıp gideceğim. Tekstil, dericilik, halıcılık, battaniye gibi sektörlerde üretim geriye düştü, işyerleri kapandı. Temmuz ayından bu yana Türkiye'de bir milyon 784 bin tane yeni işsiz ortaya çıktı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye'nin sanayisinde ciddi bir gerileme var, bankacılık sektörü yabancılaştırıldı. Sırada şeker fabrikaları var. Bu beyler hızlarını alamadı. TÜPRAŞ'ı, Telekomu sattılar, ülkenin bütün stratejik kurumlarını sattılar. Sıra şeker fabrikalarına geldi. Uşaklılar ben size şeker fabrikanızı sattırmayın demeye geldim. Hayvancılığı sanayiyi, esnafı öldürdüler, insanları işsiz hale getirdiler. En önemlisi de Türkiye'de herkesi her kesimi borçlu hale getirdiler. Kamu kesimi, özel sektör, belediyeler borçlu, daha kötüsü kredi kartı borcu olmayan hiç kimse kalmadı. Ne varsa sattılar" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin menfaatine olmazsa IMF ile anlaşmayacakları yönündeki sözlerini eleştiren SP Lideri Numan Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:  "Şimdi Başbakan seçim meydanlarında IMF ile anlaşıp anlaşmayacağıma onlara mı soracağız diyor bizi kastediyor. Biz diyoruz ya IMF ile anlaşmazsanız sonuna kadar arkanızdayız. Ama seçim meydanlarında Saadet yükseliyor. Seçimden önce anlaşırlarsa bu milletin Saadet'e oy vereceğinden korkuyorlar. Duyanda zanneder ki Sayın Erdoğan yeni başbakanı oldu. Mübarek sen 7 yıldır bu memleketin başbakanı değil misin? 7 yıldır IMF anlaşmasına devam etmiyor musun? 7 senedir sana teslim edilen Kemal Derviş'in modelini
uygulayıp milletin ensesinde boza pişirmiyor musunuz? Şimdi seçim zamanı olunca IMF ile anlaşmayacağız diyor. Kendi bakanı da kendisini yalanlıyor. Bugün gazetelerde okudunuz, Mehmet Şimşek, İngiltere'den geldi IMF ile anlaşılacağını söylüyor. Korktukları için seçimden sonra anlaşacaklar. Eğer IMF ile seçimlerden sonra anlaşmaya kalkarsanız bunun sonucu çok ağır olur ve bu millet bunun hesabını genel seçimlerde sizden fersah fersah çıkartır."

"SAADET MANEVİYATÇI BİR PARTİDİR"
Saadet Partisi için 29 Mart yerel seçimlerinin derlenip toparlanma seçimi olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş partisini şu sözlerle anlattı:
"Bu seçimler derlenip toparlanma seçimi. Bu seçimlerde yeniden güçleneceğiz. Belediye başkan adaylarımızın kişilikleri ve hizmet anlayışı diğer adayların kat kat üstündedir. Daha önce başka partilere oy veren kardeşlerim var bu alanda. Biz daha önce hangi partiye oy verirse versin herkesi yeniden büyük Türkiye'yi kurmak derlenmek toparlanmak için Saadet Partisi'ne davet ediyoruz. Saadet Partisi maneviyatçı bir partidir. 4 özelliğimiz var. Saadet yerli ve milli bir partidir. Dünya'da ne olduğunu bilir ama asla dışardan esen rüzgarlara göre rotasını değiştirmez. Saadet, ayakları Türkiye topraklarına basmayan hiçbir çözümün yanında bulunmaz. Saadet, zulme karşı despotluğa ve sömürüye karşı bir partidir. Şimdi diğer partiler de zulme karşı olduğunu söyleyebilir. Eğer zulme karşıysanız IMF'nin kuyruğuna takılmayacaksınız. Bu milleti AB'nin bekleme salonunda bekletmeyeceksiniz. Zulme karşıysanız Türkiye'nin üslerinden kalkan 131 bin ABD uçağını Irak'ın semalarında bombalatmayacaksınız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Davos çıkışı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Numan Kurtulmuş, "Geçen katıldığım bir televizyon programında sordular. Biz olsaydık one minute demeyiz. Durun bir dakika deriz ama kimlere deriz biliyor musunuz. Türkiye halkını yoksullaştıran, fabrikaların kapanmasına neden olan IMF komiserlerine durun deriz ve çıkın şu kapıdan dışarı deriz. İncirlik üssünü kullanarak Irak'taki kardeşlerimize bomba yağdıran Amerika'nın uçaklarına çıkın terk edin deriz. Sömürüye ve emperyalizme karşı olmak böyle bir şeydir. Biz bunu yapamazsak yemin ediyorum bir dakika o koltukta oturmayız bir dakika siyaset yapmayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 22:46:58
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 23:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?