2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Semitaş 2010'dan umutlu

SEMİTAŞ, 2010 YILINDA KRİZ ÖNCESİ RAKAMLARA ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

Uşak’ın Banaz İlçesi’nde ahşap sektöründe faaliyet gösteren Semitaş Emprenye ve Sanayi Tesisleri Fabrika Müdürü İlker Özkan, 2010 yılında ekonomik krizin etkilerinin azalacağını umduklarını söyledi.

Sektörde Türkiye’nin ilk 3 firmasından birisi olduklarını belirten Özkan, kriz nedeniyle kapasitelerinin yüzde 30 düştüğünü ancak 2010 yılında kriz öncesi rakamlara ulaşmayı hedeflendiklerini dile getirdi.

Yılda 6 bin metreküp tomruk işlediklerini ve 60 kişi istihdam ettiklerini belirten Semitaş Fabrika Müdürü İlker Özkan, 5084 sayılı teşvik uygulamasının bir yıl daha uzatılmasının Uşak ekonomisine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Ahşap evler, tarihi evlerin restorasyonu, üzüm bağlarında kullanılan ahşap herekler ve park bahçe düzenlemesi gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini, yılda 6 milyon TL ciro yaptıklarını anlatan İlker Özkan, “Kriz öncesinde 120 kişi istihdam ediyorduk. Ekonomik kriz tüm sektörlere olduğu gibi ahşap sektörüne de olumsuz etkiledi. Kriz nedeniyle kapasitemiz yüzde 30 düştü. Firma olarak biz Türkiye’nin her tarafında iş yapıyoruz. Son yıllarda tarihi ahşap evlerin restorasyonu işine de başladık. Uşak’ta bir tarihi evi restore ettik. Kıbrıs, Sudan, Irak ve Gürcistan gibi ülkelere de ihracat yapıyoruz. 2010 yılında ekonomik krizin etkilerini azaltacağını ve kapasite kullanımında kriz öncesi rakamlara ulaşacağımızı umut ediyoruz. 5084 sayılı teşvik uygulaması yıl sonunda bitiyor. Bir yıl daha uzatılması firmalara ciddi katkı sağlayacaktır. Uşak devlet yatırımları noktasında diğer illere oranla daha az pay alan bir kent. Bu açıdan da değerlendirildiğinde teşvik uygulamasının uzatılması gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 18:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?