3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Sendikaların ek ders tepkisi

Kesk'e bağlı Eğitim-Sen ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Uşak Şubesi üyeleri, hükümetin ek ders uygulamalarını protesto etti. 

Tiritoğlu Parkında ayrı ayrı basın açıklaması yapan her iki sendikanın üyeleri ek ders ücretlerindeki kesintiye neden olan genelgenin iptal edilmesini istedi. Eğitim-Sen Uşak Şubesi Başkanı Tufan Bican açıklamasında, hükümetin her uygulamada eğitim emekçilerini mağdur ettiğini iddia ederek, “ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Nisan Cuma günü yayımlanan yönetici atama yönetmeliği, AKP hükümetinin siyasal kadrolaşma konusunda ne kadar gözü kara olduğunu ortaya koymuştur. Bu durum göstermektedir ki Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarında ortaya çıkan ortam fırsat bilinerek on binlerce yönetici ataması bir oldu bittiye getirilmiştir. Ek ders ücretlerindeki kesintiye neden olan genelgenin iptal edilmesi, hükümetin eğitim alanında ırkçı ve gerici kadrolaşmasını pekiştiren 13 Nisan'da yürürlüğe giren yönetici atama yönetmeliğinin geri çekilmesi ile iktidarın laik bilimsel eğitimi gericileştiren politika ve uygulamalarına karşı durmak için demokratik tepkimizi gösteriyoruz. Bu mağduriyetler giderilmediği sürece eylemlerimiz ve mücadelemiz devam edecek” dedi. 

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Uşak Şubesi de yaptığı basın açıklamasında ek ders ücretlerindeki uygulamayı tepki gösterdi. Şube Başkanı Ali Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 2007/19 sayılı genelge ile eğitim çalışanlarının haklarını gasp ettiğini savunarak, “Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine hasta zihniyetli bir uygulama görülmemektedir. Eğitim çalışanları ise sadece öğretmen odalarında konuyu dillendirmekte sendikaların eylemlerine çoğunluk iştirak etmemekte duyarlılığını cesarete dönüştürüp hakkını savunamamaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak 2007/19 sayılı ek ders yönetmeliğini mahkemeye verdik. Buradan Milli Eğitim Bakanı'na eğitim çalışanlarının haklarını gasp etmemesi için bir kez daha uyarıyoruz“ diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?