2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Servis araçlarına denetim

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Jandarma Trafik ekipleri tarafından Organize Sanayi Bölgesine servis yapan araçları bir hafta içersinde ikinci kez denetlendi. Yapılan ikinci denetimde 7 araca 819 YTL para cezası uygulandı. 

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Jandarma Trafik ekipleri tarafından Organize Sanayi Bölgesine işçi servisi yapan tüm araçlar ikinci kez denetlendi. Denetlemelerde yaklaşık 150 aracın S plakası, ruhsatı ve güzergah izin belgesi olup olmadığı incelendi. Denetimlerde 7 araca, özel servis araçları çalışma ve usul esasları yönetmeliği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesine göre 819 YTL para cezası kesildi. 

Denetimlerin devam ettiğini belirten Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Zeki Türegün, "Servis araçlarını sık sık denetleyerek korsan sivil taşımacılığı yapanlar hem para cezasıyla cezalandırılacak hem de araçlar trafikten men edilecektir. Vatandaşlarımız korsan servis yapan araçları mutlaka Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bildirsinler. Ayrıca servis yapan esnafımızın da konuya duyarlı olması ve yasal koşulların yerine getirerek belgeleri eksiksiz hale getirmelidir. Eksik evrak ile yola çıkmamalarını istiyoruz" dedi. 

Geçen hafta yapılan denetlemelerde de 20 servis aracına toplam 2340 YTL para cezası kesilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 11:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?