2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Servis araçlarına sıkı denetim

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıta Komiserliği ekipleri, 2007-2008 eğitim yılında öğrencilerin güvenle servis araçlarından yararlanabilmesi amacıyla okul servis araçlarını denetlemeye başladı. 

Kontrollerde, okul taşıtı levhası, 'DUR' işareti ve frene basılması durumunda yanması, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, 6 aylık periyotlarla yaptırılmış fenni muayenesi, aracın 15 yaşından küçük olması, yangın söndürme cihazı ve her öğrenci ve şoför için emniyet kemeri bulunması zorunluluğu tek tek inceleniyor. 

Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Öğrencilerimizin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için okul servislerini denetlemeye devam ediyoruz. Hassas olarak ilgilendiğimiz bu konuda kimseye taviz vermeyeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim kurumlarına ulaşmasını sağlayan araçların gerekli şartları yerine getirmesi gerekiyor, aksi takdirde servise çıkmalarına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan, öğrencilerimizden bu şekilde kusurlu hizmet veren araçları Alo 153 numaralı telefonumuza bildirmelerini istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 15:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?