2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

SGK bilgilendirme toplantısı yapıldı

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Azmi Yılancıoğlu, derbi maçlarına gösterilen ilginin sosyal güvenliğe gösterilmediğini ifade ederek sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

SMMMO ile Uşak Sosyal Güvenlik Kurumu, SGK haftası kutlamaları kapsamında sosyal güvenlik ve 5510 sayılı yasadaki mevzuatla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. SMMMO toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına SGK İl Müdürü Fevzi Gökçe, Oda Başkanı Azmi Yılancıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.Toplantıda; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Başmüfettişi Yener Güven, 5510 sayılı yasadaki mevzuatla ilgili bir sunum yaptı.

Türkiye nüfusunun tamamını ilgilendiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önemine değinen SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, cezaya dayalı bir eğitim anlayışının ülkeye zarar verdiğini söyledi.

Sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaştırılmasında meslek odaları ile SGK’nın ortak hareket etmesi gerektiğini kaydeden Yılancıoğlu, “ Türkiye’de derbi maçlarına gösterdiğimiz ilgiyi sosyal güvenliğe göstermiyoruz. 70 milyon insanı ilgilendiren bir kurumun daha güçlü bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Ekonomik ve sosyal alanda güçlü bir devlet için SGK’nın güçlü olması gerekiyor. Yapılan reformla emekli sandığı, SSK ve Bağ-Kur aynı çatı altında toplandı. Reformla gelen yenilikleri toplum olarak hala kavrayamadık. Bu konudaki eksikliği eğitim çalışmaları ile giderebiliriz. Ancak Türkiye’de cezaya dayalı bir eğitim anlayışı var. Bu anlayış hem işverenlere hem de devlete zarar veriyor. Cezaya dayalı eğitim anlayışını bir kenara bırakıp hep birlikte sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaştırılması için çalışmalıyız. Bu bağlamda işe ilköğretim okulu öğrencilerinden başlayarak toplumun tüm kesimlerine ulaşmak zorundayız”dedi.

Uşak’ın kısa çalışma ödeneği konusunda sınıfta kaldığını da ifade eden Azmi Yılancıoğlu, “Kısa çalışma aylığı konusunda Uşak olarak gerekli girişimleri yapamadık. Şuanda bu uygulamadan çok az sayıda firmamız yararlanıyor. Daha fazla işletmemizin uygulamadan yararlanmasını sağlamamız gerekiyor”diye konuştu.

Uşak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fevzi Gökçe ise konuşmasında reformun 4 ana başlık altında toplandığını söyledi. 11-17 Mayıs “SGK Haftası” kutlamaları kapsamında düzenledikleri bilgilendirme toplantısının amacına ulaşacağını da belirten Gökçe, “SMMMO ile etkinlikler kapsamında bu bilgilendirme toplantısını organize ettik. Çocuklarımız ve ülkemizin yarınları için SGK reformuna sahip çıkmamız gerekiyor. Yeni dönemde zaman, emek ve kaynak kaybını önleyecek düzenlemelerle işveren, işçi ve işlemlerin dijital ortamda kolaylıkla yapılabileceği günleri hep birlikte göreceğiz. Gelecek nesillere gurur duyabileceğimiz bir sosyal güvenlik sistemi bırakmaktır. Bunu gerçekleştirmek için iki temel hedefimiz var. Değişim ve dönüşümü sağlayarak etkin çalışan bir kamu idaresi oluşturmak. İkinci hedefimiz ise vatandaş odaklı müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktır”dedi.

SGK İl Müdürü Fevzi Gökçe toplantı sonunda SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu'na toplantının düzenlenmesindeki katkıları nedeniyle plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?