2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Sigara avı tam gaz

Uşak İl Tütün Kurulu, sigara yasağının kapsamının genişletilmesinden sonra kahvehanelerde ve kapalı alanlardaki denetimlerini arttırdı. Yasağın başlamasından bu yana 400 işyerinde denetim yapan ekipler bugüne kadar 13 işyerinde sigara içildiğini tespit etti.

İl Tütün Kurulu’nun Koordinatörlüğünü yürüten İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü psikolog Vildan Temelkuran, ekiplerin haftada 4 gün demetime çıktığını söyledi. 19 Temmuz 2009 tarihinde başlayan kapalı alanlarda sigara içme yasağı ile birlikte denetimlerin sıklaştırıldığını anlatan Vildan Temelkuran, kamu kuruluşlarındaki cezai işlemleri valilik, işyerlerindeki ceza işlemleri ise belediyelerin uygulayacağını ifade etti.

Kahvehaneler ve işyerlerindeki denetimler sırasında sigara içmenin yasak olduğunu belirten uyarı levhalarına da baktıklarını söyleyen Temelkuran, işyeri sahiplerinin bu levhaları asmak istemediklerini bildirdi. Uyarı levhası asmayan işyerlerinin bin 120 TL para cezasına çarptırılacağını da anlatan Vildan Temelkuran, yasağa uymayanların ihbar edilmesi için ihbar hattı oluşturduklarını bildirdi. Vatandaşlardan sigara yasağına uymayanları 227 24 32 numaralı ihbar hattına arayarak ihbar etmelerini isteyen Temelkuran, ihbar hattının 24 saat açık olduğunu da bildirdi.

İl Tütün Kurulu olarak 20 ekip oluşturduklarını ve haftada 4 gün denetim yaptıklarını denetimlerin genellikle sabah saat 08.00 ile 23.00 arasında yapıldığını belirten Vildan Temelkuran, “ Ekiplerimiz genel olarak bu saatler arasında denetime çıkıyor. Ancak bu saatler dışında da denetim yaptığımız oluyor. Özellikle birahane gibi alkollü mekanları saat 23.00’ten sonra denetliyoruz. Kıraathane, işyeri ve kamu kuruluşları gibi mekanları ise gündüz saatlerinde denetliyoruz. Şuanda belde ve köylerde denetim yapılmıyor. Şehir merkezlerindeki denetimleri zor yetişiyoruz. İşyeri sahiplerinden uyarı levhalarını mutlaka asmalarını istiyoruz. Asmadıkları takdirde bin 120 TL para cezası ile karşılaşabilirler. 400’e yakın işyerini denetledik ve 13 işyerinde sigara içildiğine dair tespit tutanağı tuttuk. Bu 13 işyerine ilk sefer olduğu için uyarı yapıldı. Ancak bundan sonra yasağa uymayıp sigara içinler hakkında 69 TL, sigara içilmesine müsaade eden işyeri sahipleri hakkında ise 560 ile 5 bin 600 TL arasında para cezası uygulanacak.”dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 16:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?