2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Sivaslı'da eğitime tam destek

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde tamamı ilçe halkı tarafından karşılanacak olan Meslek Yüksek Okulu binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Yaklaşık 2 milyon YTL'ye mal olacak 24 derslikli okul inşaatı Haziran ayında tamamlanarak hizmete girecek. 

Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım öncülüğünde bir araya gelen ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman'a ilçede yeni bölümlerin açılması için talepte bulunan Sivaslı halkı örnek bir dayanışma sergiledi. Rektörden 4 bölüm sözü alan Sivaslı, modern bir MYO binası yapımı için harekete geçti. Kaymakam Sedat Yıldırım ve Belediye Başkanı Dursun Poyraz'ın öncülüğünü yaptığı eğitim seferberliği kapsamında okul inşaatı için 700 bin YTL para toplandı. 2 milyon YTL'ye mal olacak okul inşaatının masraflarının tamamı ilçe halkı tarafından karşılanacak. 

Sivaslı Meslek Yüksek Okulu için Cumhuriyetin 84. yıl dönümünde düzenlenen temel atma töreni şölene dönüştü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende yapılan top atışları ayrı bir renk kattı. Haziran 2008'de tamamlanması planlanan Sivaslı MYO 30 bin metrekarelik toplam alana kurulacak. İnşaatı başlayan bina bin 400 metrekarelik alan üzerine kurulacak. Bodrum artı 4 kat olarak inşa edilecek binada laboratuar, anfi ve 24 derslik yer alacak. Düzenlenen temel atma törenine Vali Kayhan Kavas, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay M.Ruhi Candan, Uşak Milletvekilleri Nuri Uslu ile Osman Coşkunoğlu, Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Belediye Başkanı Dursun Poyraz , İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ile çok sayıda davetli ve ilçe halkı katıldı. 

Mütevaziliği bir kenara bırakıp ilin en aktif ilçesi olacaklarını söyleyen Kaymakam Sedat Yıldırım, "Sivaslılılar olarak el ele gönül gönüle verdik. Bu irfan yuvası olacak binayı tamamlayacağız. Kararlıyız, azimliyiz. Haziran ayında da hizmete açmak için yine burada tören düzenleyeceğiz. Artık kendi kabuğuna çekilmiş, mütevazi bir ilçe olmaktan kurtulup aktif çalışan, her konuda üzerine düşeni yapan bir anlayış sergileyeceğiz" dedi. 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman törende yaptığı konuşmada, Sivaslı MYO binamız eski ve yetersizdi. Burada sadece işletme bölümümüz vardı. Rektör olduktan sonra buraya pazarlama, fidecilik ve organik tarım ve hayvancılık bölümleri açtık. Sivaslı halkı eğitime destek vermeyi sürdürürse 4 yeni bölüm daha açarız. Türkiye'de 115 üniversite var ve bu sayı önümüzdeki yıllarda artacaktır. Geçen yıl bir milyon 641 bin öğrenci üniversite sınavlarına girdi. Üniversitelerin en büyük sorunu gelecekte öğrenci bulmak olacaktır. Rekabet ortamı gelişecek. Fiziki, eğitim ve her türlü şartı iyi olan üniversiteler öğrenci kapacak. Bizde şimdiden rekabet edebilecek gerekli altyapıyı oluşturmak zorundayız. Çünkü artık ekmek aslanın ağzından midesine oradan da kılcal damarlarına kadar indi. Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük kentlerle mücadele edebilmek için cazip hale gelmemiz gerekiyor. Öğrencinin bizim üniversitemize tercih etmesi için nedenleri olmalıdır. Kentteki yaşam alanları, üniversitenin sağladığı imkanlar ve sosyal yaşam tercih edilme sebebimiz olmalıdır. Kısacası öğrenciler tercih kitapçıklarında Uşak Üniversitesi'nin alt yapısı, fiziki koşulları ve eğitim kadrosu ile kaliteli olduğunu görmelidir. Bütün bunları inanarak el ele verirsek başarabiliriz" diye konuştu. 

KURTULUŞ SAVAŞI BU RUH İLE KAZANILDI 

Uşak Valisi Kayhan Kavas ise konuşmasında ilçe halkının tüm Türkiye'ye örnek olacak bir davranış sergilediğini belirterek, "Bugün burada tüm ilçe halkı gönül gönüle vermiş önemli bir işe imza atıyor. Bu altından kalkılması zor ve büyük bir yatırımdır. Arkadaşlar İstiklal Savaşı'nı da böyle kazandık. Hep başaramazlar, yapamazlar gözü ile bakıldık. Ama Türk milleti tek yürek tek ses oldu ve İstiklal Savaşı'nı kazandı. Daha bir çok büyük zorlukların altından hep aynı inanç ve arzuyla kalktık. Kurtuluş savaşında olduğu gibi bugün vatandaşlarımız aynı inanç ve arzuyla cehalete savaş açmış durumda. Bu ruh cehaleti de yok edecek eğitim neferlerinin yüceltecek ülkemizi ve gençlerimizi yarınlara daha güvenle taşıyacaktır. Sen ben kavgasını bir kenara bırakıp ortak akılla hareket ettiğimizde neleri başarabileceğimizi görüyoruz. Küçük bir ilçe olan Sivaslı bu arzu ile her konuda daha iyiye güzele doğru yol alacak gelişip büyüyecektir. Sizlerin bu seferberliği beni çok heyecanlandırdı ve mutlu etti" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sivaslı Meslek Yüksek Okulu inşaatının temeli atıldı ve emeği geçenlere birer plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?