2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Sivaslı'ya arıtma tesisi

Uşak’ın Sivaslı İlçesi’nde çöp sorununu çözmek isteyen 4 belediye birlik kurarak ortak evsel atık su arıtma tesisi kurma kararı aldı.

Sivaslı Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilçeye bağlı Selçikler, Yayalar ve Tatar belediyeleri ile Sivaslı İlçesi Çevre Koruma Belediyeler Birliği kurduklarını söyledi. Belediyeler birliği başkanlığını kendisinin üstlendiğini söyleyen Küçükgöl, amaçlarının çevre ve atık sorunlarına çözüm bulmak olduğunu dile getirdi.

Sivaslı İlçesi Çevre Koruma Belediyeler Birliği olarak ortak bir atık su arıtma tesisi kuracaklarını kaydeden Başkan Zafer Küçükgöl, 30 bin nüfusa hitap edecek tesisin yaklaşık bir milyon TL’ye mal olacağını da dile getirdi.

Katı atık sorununa çözüm bulmak için de çalışmalara başladıklarını anlatan Sivaslı Belediye Başkanı Küçükgöl, “Seçimden sonra belde belediye başkanlarımızla bir araya gelerek böyle bir karar aldık. AB sürecinde çevre sorunu çök önemli olduğuna inanıyoruz. 4 belediye olarak bir proje hazırlayacağız. Bizim ve Selçikler beldemizin evsel atık su arıtma tesisi ile ilgili daha önceden ayrı projelerimiz vardı. Bu projeleri 4 belediye olarak teke düşüreceğiz. Kot farkı nedeniyle şuanda ilçemize bağlı Ağaçbeyli belediyesi birliğimizde yer almıyor. Yaptığımız değerlendirmeler sonucu atık su arıtma tesisini Selçikler Beldesi’nde kurmayı kararlaştırdık. 30 bin nüfusun atık suyunu arıtacak kapasitede olacak tesisi iki yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Kaynak aktarımı ile ilgili sorunları aşmaya çalışıyoruz. Tesisin yaklaşık bir milyon TL’ye mal olacağını düşünüyoruz. Kaynak bulma noktasında özel idareden ve hükümetten de destek alacağımıza inanıyoruz”dedi.

Evsel atık su arıtma tesisinde arıtılan suyu tarımda kullanmak istediklerini de sözlerine ekleyen Zafer Küçükgöl, ilçenin en önemli geçim kaynağı olan tarıma da katkı sunacaklarını sulanabilir arazilerin miktarının artacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?