3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Sivaslı'ya modern otogar

Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz, yaptığı açıklamada şehirler arası ulaşımda kullanılmak üzere sağlıklı bir otogar tesisinin bulunmaması nedeniyle ilçe halkının sıkıntı çektiğini ifade ederek modern bir otogar tesisi yapacaklarını söyledi.

Uşak il merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan ve Denizli yolu üzerinde bulunan Sivaslı İlçesi modern bir otogar tesisine kavuşuyor. Uşak’ın Denizli ve Antalya illeri ile güney sahillerine bağlanan yol üzerinde bulunan Sivaslı ilçesi duble yola kavuşamadı henüz ama modern bir otogara kavuşuyor. Sivaslı yolunda meydana gelen ölümlü trafik kazaları ve yolun standartların altına olması nedeniyle İlçe Kaymakamı Sedat Yıldırım’da makam aracı ile geçirdiği trafik kazasında ölümden dönmüştü. Ayrıca aynı yolda ünlü spiker Mehmet Tacettinoğlu’da aynı yolda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz, otogar projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, ilçede şehirler arası ulaşımında kullanılan sağlıklı bir otogar bulunmadığını ifade ederek, “Bu eskilliği gidermek için bir proje hazırladık Düzenli bir hale getirmek amacıyla Tarım Kredi Kooperatifine ait arsayı 153 bin YTL ödeyerek aldık. Bu alanda 6 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 6 bin 600 metrekare bir alanda otogar yapacağız. Projesini tamamladığımız otogar yapımının inşaatına başladık ve yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Proje maliyeti 275 bin YTL olarak belirlendi. Bu tesisin tamamlanması ile ilçe halkı modern bir ulaşım ve otogara kavuşacaktır” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 18:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?