3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Sivil savunma tatbikatı yapıldı

Uşak İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen sivil savunma tatbikatı heyecanlı dakikalara sahne oldu.

İl Sivil Savunma Müdürlüğü önderliğinde Uşak Belediyesi hizmet binası önünde tatbikat düzenlendi. Tatbikatı Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, daire müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar izledi. Tatbikat, çalınan alarmla birlikte 7.4 şiddetinde deprem oldu. Depremde enkaz altında kalan vatandaşlar senaryo gereği 112 Acil Servis ekipleri ve itfaiye 110 AKS ekiplerince kurtarıldı.

Daha sonra çıkan yangın ve gaz patlamaları kısa sürede söndürüldü. Sivil Savunma Müdürü İsmail Karaalp bu yıl 8 tatbikat yaptıklarını ifade ederek 2008 yılında da bu çalışmaları çeşitli kurumlarla sürdüreceklerini söyledi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, ise Doğal felaketlerden korunmanın mümkün olmadığını ancak felaketlerde alınan önlemlerin hayat kurtaracağını söyleyerek, "Temennimiz hiçbir zaman felaket olmasın. Ancak olduğunda da her bakımdan hazır olmak için gereken hazırlıkları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bugünkü tatbikat başarılı geçti. Son bir yıl içerisinde 8 tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatların en önemli tarafı görev alan personelimizin her geçen gün daha profesyonelce davranmasıdır“ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 17:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?