2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Siyaset Akademisi'nde ders başı

UŞAK SİYASET AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLADI

AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından organize edilen Uşak’taki Siyaset Akademisi eğitimleri bugün başladı. Siyaset Akademisi kurulması için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten AK Parti Uşak İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Selami Işık, eğitimlerin 10 hafta süreceğini söyledi.

Belediye Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen Siyaset Akademisi açılış toplantısına Konya Milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu, AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Merkez İl Başkanı Nuri Demir, davetliler ve 205 kursiyer katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Gelişim Uzmanı Dr. Tarkan Zengin ilk derste “Siyasal İletişim Becerileri” konusunu işledi.

Siyaset Akademisi’nde ilk dersten önce yapılan açılış konuşmalarında söz alan İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Selami Işık, 10 hafta sürecek eğitimlerin Pazar günleri yapılacağını ve 205 kursiyerin akademiye katıldığını dile getirdi. Eğitimlere konuşmacı olarak bir çok ünlü sanatçı yazar, siyaset adamı ve akademisyenin katılacağını da ifade eden Selami Işık, Uşak’taki eğitimlere toplam 20 konuşmacının katılacağını bildirdi. Siyaset Akademisi’nin AK Parti bünyesinde kurumsal bir kimlik kazandığını da anlatan Selami Işık alanında uzman kişilerin eğim vereceğini ve bu sayede Uşak’ın da tanıtımına katkı sunacaklarına inandıklarını ifade etti.

 

TOPLUMDA SİYASETÇİNİN GÜVEN VERMEYEN BİR İMAJI VAR

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise açılış töreninde yaptığı konuşmada toplumun siyasetçiye ve siyasete bakışının negatif olduğunu belirtti. İnsanların siyaseti negatif özellikler taşıyan bir alan olarak baktığını, siyasetçinin ise toplum nezdinde güven vermeyen bir imajı olduğunu kaydeden Sami Güçlü, “ Toplumumuz bu alana bakışı siyasetçilerin ve siyasetin bugüne kadar yaptığı hatalar nedeniyle negatiftir. Toplumumuz; siyasetçiye de sözüne güvenilmeyen bugün söylediğini yarın inkar eden insanlar olarak bakıyor. Ben üniversite mensubuyum ve yıllarca siyasetin girilmemesi gereken bir alan olduğunu düşünüyordum. Yapmayacağımı söylemiştim yıllarca ama kader bizi bu alana girmemize neden oldu. Siyasetçiler olmazı olur kılan genel kurallar dışında iş yaptırılan insanlar olarak görülüyor. Bu hiç doğru bir imaj değil. İnsanların siyaset ve siyasetçiye karşı olan bu algılamasını değiştirmemiz lazım. Siyaset ve siyasetçinin güvenilir, sözünü inkar etmeyen şahsi ve kişisel talepleri değil toplum menfaatini gözeten bir olgu olduğunu göstermemiz gerekiyor. Bu nedenle AK Parti olarak siyaset akademilerine önem verdik. Bugün Uşak’ta da bu akademi eğitimlerini başlatıyoruz. Bu kurslara katılan insanlarımız da siyaseti toplum menfaati için yapılan bir uğraş olduğunu bilmek, öğrenmek için akademiye gelmelidir. Siyaset çok zahmetli bir iştir. Kursa katılan herkesi cesaretinden dolayı kutluyor başarılar diliyorum”dedi.

UŞAK SİYASET AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 12:50:00
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 22:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?