3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

SMMMO 18. Mali kongresi

Uşak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 18. olağan mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. 

SMMMO toplantı salonunda gerçekleştirilen 18. olağan mali genel kurul toplantısında yönetim kurulu, kesin hesap ve denetim kurulu raporları görüşülerek oy birliği ile ibraz edildi. Yönetim ve denetim kurullarının faaliyetleri ibraz edildikten sonra yeni dönemde yapılacak projeler ve bütçe ve diğer faaliyetler ele alındı. 

Mali kurulda açılış konuşması yapan Başkan Azmi Yılancıoğlu, mesleki saygınlığın mesleki eğitimden geçtiğini ifade etti. Mali tatil konusunda yıllarca uğraş verdiklerini ve sonunda arzuladıkları tatilin yasallaştığını söyleyen Yılancıoğlu, "Ülkemiz gerek siyasi gerekse ekonomik alanda kritik bir dönemden geçmektedir. Meslek örgütlerinin kendi alanlarının yanı sıra ülkenin kaderinde belirleyici olacak uzun vadeli stratejiler konusunda söz sahibi olmaları çağdaşlığın ve demokrasinin gereğidir. Biz SMMMO olarak hem mesleki hem de Uşak'ın sorunlarının takipçisi durumundayız. Bu doğrultuda akademik ve ekonomik odaların sekreteryasını oluşturduk ve bir araya getirdik" dedi. 

18 yıl önce SMMMO'nun bir telefon ve 30 sandalye ilebir dükkanda kiracı konumunda olduğunu da hatırlatan Yılancıoğlu, "Böyle bir durumdan hedeflerimiz sayesinde bu günlere geldik. Meslek camiamızın saygınlığının mesleki eğitimden geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle TESMER'i kurduk. İki eğitim salonumuz da hazırladık. Bilgisayar laboratuarımızı da 30 bilgisayarla donatıp hazır hale getirdik. En kısa sürede TESMER kapsamında eğitimlerimiz başlayacak" dedi. 

Başkan Azmi Yılancıoğlu, meslektaşlarının tahsilat sorunu yaşadığını da ifade ederek sorunların ortadan kaldırılması için TÜRMOB yönetiminin çalışmalar yürüttüğünü de hatırlattı. Yılancıoğlu son olarak da Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Şişman'a seslendi. Yılancıoğlu, Görevinden istifa eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı'yı tekrar Uşak Üniversitesi'nde görmek istediklerini ifade ederek, "Sayın rektörümüz Uşak'ın ve Üniversitenin hassasiyetlerini en iyi şekilde koruyacaktır. Biz kendisinden H. Hüseyin Bayraklı'yı yeniden Üniversitemize kazandırmasını bekliyoruz. Çünkü ilimize ve üniversitemize faydalı bir kişilik" dedi. 

Uşak SMMMO'da gerçekleştirilen 18. mali olağan genel kurul toplantısı sonunda meslekte 25 yılını dolduranlara birer plaket verildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 15:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?