2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

SMMMO'dan AKP'li vekillere mektup

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Azmi Yılancıoğlu, esnaf ve sanayicinin kriz ortamında mağdur edilmemesi için AK Parti Uşak Milletvekillerine alınması gereken tedbirlerle ilgili mektup yolladı.

SMMMO Başkanı Yılancıoğlu, dünyanın 1929 yılından bu yana en büyük ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu ifade ederek Uşaklı esnafın ve sanayicinin krizi en az hasarla atlatması için hep birlikte çalışmak zorunda olduklarını söyledi. Krizin Uşak ekonomisini de olumsuz etkilediğini belirten Yılancıoğlu, Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ve Nuri Uslu’ya birer mektup gönderdiklerini belirtti. Vergi ve SSK borcu taksitlendirmelerinden yararlanan çok sayıda esnaf ve sanayicinin taksitleri ödeyemediği için uygulamadan yararlanamaz hale düştüğünü kaydeden Yılancıoğlu, “Bir çok esnaf ve sanayici vergi ve SSK’daki taksitlendirmelerini ödeyemez hale geldi. Vergide 2, SSK’da ise 3 taksiti ödeyemeyen işveren ve esnaf uygulamadan yararlanamıyor. Kriz nedeniyle sanayicimiz ve esnafımız ödemelerde sıkıntı yaşıyor.

İşverenler ve esnaf zor duruma düşünce bankalar gerekli sorumluluklarını yerine getirmedi. Bankalar icraya düşen esnaf ve sanayiciye krediler kesti. Bununla ilgili olarak Uşak Milletvekilleri Nuri Uslu ve Mustafa Çetin ile görüşerek tedbir istedik. Bir mektup yazdık. Çözüm olarak ödenemeyen taksitlerin ödenmesini ve yapılandırmanın devam etmesini istedik. Böylece esnaf ve sanayici rahatlayacaktır. Bu konunun takipçisi olacağız”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 23:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?