2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Sofraların vazgeçilmez lezzeti

Uşak'ın, tahin, şeker, buğday unu, kızamık şekeri ve cevizle yapılan, yaz helvası olarak da bilinen yöresel lezzeti "kırmızı helva", düşük şeker oranıyla ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Uşak'ta geleneksel yöntemlerle helva üretimi yapan firmanın temsilcisi Nida Vidinlioğlu, AA muhabirine, yaz helvası olarak da bilinen "kırmızı helva"yı anlattı.

Vidinlioğlu, susamdan elde edilen tahinin kaynamış şeker, buğday unu ve kızamık şekerinin karışımıyla yapılan, üzerine ceviz eklenerek servis edilen helvanın, yörenin en eski lezzetleri arasında yer aldığını belirtti.

Kırmızı helvanın hafif olması nedeniyle özellikle yaz aylarında tercih edildiğini, Ramazan ayının da yaz mevsimine gelmesiyle iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez tatlısı olduğunu bildiren Nida Vidinlioğlu, helvadaki şeker oranının azlığına dikkati çekti.

Vidinlioğlu, "İçindeki tahin enerji deposu. Oruç tutan kişiler güçsüz kalmamak için kırmızı helva tüketilebilir. Özellikle Ramazan ayında kırmızı helva büyük ilgi görüyor. Yaşlılarımız ramazanda oruç tuttuklarında vücutlarının bitkin düşmemesi için kırmızı helva tüketir. Kırmızı helva bizim geleneksel tatlılarımızdan. Ayrıca mideye iyi geliyor" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2013 Cumartesi 15:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?