10
Mayıs
2025
Cumartesi
UŞAK

Sokak satıcılarına sınır getiriliyor

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, dün düzenlediği basın toplantısında eğitim öğretimdeki sıkıntıları ve gerçekleştirmek istedikleri projeleri anlattı. Uşak’a yeni atanan Recep Düzgün "İlkler şehri olan Uşak’ta güzel projeler üreteceğiz" dedi.

Yaklaşık bir ay önce Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Recep Düzgün, makamında düzenlediği basın toplantısıyla tespit ettiği sorunları ve gerçekleştirmek istediği projeleri anlattı. Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye’de her alanda olduğu gibi eğitim-öğretim alanında da yaşanan sıkıntıların aşılması gerektiğini belirten Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, öğrencileri tembellik virüsünden kurtarmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Öğrencileri gelişmiş toplumlardaki öğrencilerle rekabet edebilir seviyeye getirmek zorunda olduklarını söyleyen Recep Düzgün,

"Öğrencilerimizi, her türlü çirkin davranışlardan ve tembellik virüsünden kurtarmak zorundayız. Uşak’ta 127 ana sınıfında 2 bin

276 öğrenci, 176 ilköğretim okulunda 42 bin 500 öğrenci ve 34 orta öğretim okulunda 12 bin 700 öğrenci öğrenim görüyor. Uşak’taki okullaşma oranı Türkiye ortalamasının üstünde. Uşak ili ilkler şehri olarak biliniyor. Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde Uşaklı hayırsever iş adamlarının katkılarını biliyoruz. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarda kendilerinden katkı bekliyoruz. Şu anda il genelinde acil olarak çözümlenmesi gereken büyük bir problemimiz bulunmuyor. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak toptan kalite felsefesine inanıyoruz ve karşılaşacağımız sorunlara birlikte çözüm getirmek istiyoruz. Okullarda performansı arttırmak için öğrencilerimizin öğretmenlerine karne vermesi projesini hayata geçirmek istiyoruz. Böylece hangi öğretmen ne kadar başarı sağlamış belirlemek istiyoruz" dedi.

Uşak’ta bundan böyle okul çağına gelmiş ve çeşitli nedenlerden dolayı okula gitmeyip sokaklarda simit satan öğrencilere yönelik bir proje hazırladıklarını belirten Düzgün, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle sokaklarda simit satan, ayakkabı boyacılığı yapan öğrencileri kurtaracağız. Bu öğrencilerimiz bundan böyle sokaklarda değil, okul sıralarında ders çalışarak eğitim görerek yetişecek. Bu nedenle okul aile birlikleriyle ortak bir proje başlatıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan ve okul aile birliğine üye arkadaşlarımızdan bu çocukların eğitimi için destek isteyeceğiz. Bu projenin adını da ’Bir öğrenci de sen okut’ kampanyası olarak belirledik. Karanlıktan şikayet edeceğimize bir mum da biz yakmalıyız. Ayrıca her hafta Çarşamba günleri halk günü düzenleyeceğiz. Halk gününde vatandaşlardan ve öğrenci velilerinden gelen şikayetleri, önerileri ve sıkıntıları değerlendireceğiz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, son olarak da öğrencilere yönelik fiziksel müdahaleye ve şiddete karşı çok duyarlı olduğunu belirterek öğretmenleri uyardı.

Uşak
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 10:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?