2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Sokak sütü ile mücadele

Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, geçen yıl Mayıs ayında kurulan “Süt İzleme Kurulu’nun” çalışmaları sonucu sokak sütü ile etkin bir mücadele başlattıklarını söyledi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 4 ilköğretim okulunda öğrencilere 5 bin adet süt ve fındık dağıtıldığını söyleyen Atilla Arslan 25 Mayıs günü Hasibe Mahzar İlköğretim Okulu’nda süt günü etkinliği düzenleyeceklerini ifade etti.

Ömer Bedrettin, Aybey, Ali Fuat Güven ve Muzaffer Mert ilköğretim okullarında öğrencilere sütün önemi, sokak sütçülüğünün zararları ve güvenli gıda ile ilgili bilgi verdiklerini de söyleyen Atilla Arslan, vatandaşların gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini alo gıda 174 hattına ihbar etmeleri gerektiği belirtti.

Kayıt dışı sütün önlenmesi amacıyla Mayıs ayından buyana yürütülen çalışmalarda ciddi mesafe alındığını ifade eden Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, soğuk süt zincirine uygun olmayan sokak sütünün önlenmesi ve sütteki kalite ile hijyeninin arttırılmasının halk sağlığı açısından önemli olduğunu kaydetti.

Atilla Arslan hayvancılık ve süt sektörüne yönelik ciddi destekler sağladıklarını ifade ederek, “Kayıtlı sütle mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Amacımız sokak sütünü tamamen ortadan kaldırıp sıcak süt toplama işini de son vermektir. Bu konuda iddialıyız. İlimizde sütün sokaklardan kurtarılması, ahırlardan başlayarak sağım hijyeni, uygun şekilde taşıma, depolama ve uygun şekilde işleme ve pazarlanmasına yönelik 2008 yılı Mayıs ayından itibaren Valimiz Sayın Kayhan Kavas başkanlığında Süt İzleme Kurulu oluşturuldu. İzleme Kurulu üreticiler, kooperatifler, Ziraat Odası, Süt Birlikleri, resmi kurumlar, sanayicilerden oluşuyor. Alınan kararlar oy birliğiyle alınıp uygulandı. Bu proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilimizde üretilen çiğ sütün % 74’ ü halen soğutulur hale getirilmiş, % 85’ i ise modern tesislerde işlenerek kayıt altına alınmıştır. Sokak sütçülüğü ise % 5 ler seviyesine çekilmiştir”dedi

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:19:43
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 12:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?