4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Sorunlara karşı, birlik ve beraberlik kararı

Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (USMMMO) tarafından 2.’si düzenlenen "Uşak’ı Yakından İlgilendiren Sorunların Tespiti ve Çözümü" konulu toplantıda kamu kurumlarıyla sivil toplum örgütleri arasında birlik beraberlik sağlanması kararlaştırıldı.

USMMMO Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda söz alan ve Uşak’ta adı konmamış bir üniversitenin olduğunu belirten Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, "Kamu kurumları ile sivil toplum örgütleri ortaklaşa hareket etmek zorundadır. Uşak’ı geliştirmek Teşvik Yasası ile birlikte gerekli yatırımları alarak tanıtımını yapmak hepimizin görevi. Hiç kimse bu görevden kaçamaz. Uşak ne olursa olsun üniversitesine kavuşacak. Aksini düşünmenin bir anlamı yok. Günümüzü gün etmeye çalışmayalım. Bu tür toplantılara sadece daire müdürleri katılmasın, nerede sivil toplum örgütleri?Kamu kurumları ile sivil toplum örgütleri biraraya gelmeli ve şehrimizin kalkınması için önemli projeler üretmelidir" dedi.

Uşak için üretilecek projelerle AB fonlarından faydalanılabilineceğini ifade eden Pehlivan, "Çevre ve doğanın korunması, kadın, demokrasi ve insan hakları gibi projelerle AB fonlarından faydalanabiliriz. Uşak olarak proje üretmemiz gerekiyor. Kalkınmamız için de kurulacak olan Bölgesel Kalkınma Ajansı’nın Uşak’ta kurulmasını sağlamalıyız. Uşak her konuda bölge olmalıdır. Bizlerin bunun için çalışması gerekiyor. Boşa geçirilecek zaman yoktur. En kısa zamanda projelerimizi hazırlayarak hayata geçirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse, USMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Şişman ve daire müdürleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 21:39:09
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 14:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?