8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Sosyal Hizmetler Bölümü açıldı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sait Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmet Bölümü açılması için yaptıkları müracaatın kabul edildiğini söyledi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmet Bölümü açılması için yaptıkları müracaatın kabul edildiğini söyledi. Kentin ihtiyaç duyduğu bölümleri açmaya devam edeceklerini belirten Rektör Çelik, yeni açılan bölümden mezun olan öğrencilerin sosyal hizmet uzmanı olarak çalışabileceğini bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılması Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nca kabul edilen 'Sosyal Hizmet Bölümü' ile bölüm sayısının altıya yükseldiğini belirtti. Genç bir üniversite olduklarını ancak yeni açılan bölümler, üniversite sanayi işbirliği projeleri gibi projelerle kente katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Rektör Sait Çelik, "Üniversiteler bulundukları şehirlere katkı sağlayan ürettiği bilimi sunan ve kentin aktörleriyle işbirliği yapan kurumlar haline gelmelidir. Biz fakülte ve yüksek okullarımızda açılmasının üniversitemize ve kentimize katkı sağlayacağına inandığımız bölüm ve programlara ağırlık veriyoruz. Sosyal Hizmetler Bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde bölüm sayımız altıya yükseldi. Sosyal Hizmetler Bölümü'nü açma amacımız, sıkıntı içindeki insanların toplumda kendilerine sağlanan olanakları ve kendilerinin halen sahip oldukları olanakları en iyi şekilde kullanabilmelerine yardım etme yöntemleri konusunda eğitim vermektir. Bu bölüm sayesinde ayrıca bu alanda kapsamlı araştırmalar da yapma imkanı bulacağız. Bu bölümdeki eğitim insan, toplum ve sosyal hizmet teori ve uygulamaları çerçevesinde yürütülecek. Mezun olacak öğrencilerimiz sosyal hizmet uzmanı olarak çalışabilecekler.Önümüzdeki yıldan itibaren bölüme öğrenci kabul etmeyi planlıyoruz. Üniversite olarak hedefimiz üç yıl içinde öğrenci sayımızı 15 bin seviyelerine çıkarmak. Bunu başarabilmemiz için Uşaklıların desteğine de ihtiyaç duyuyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 17:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?