7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Söz verilirse yemin ederiz

CHP UŞAK İL BAŞKANI MAHMUT ÜNAL:

CHP Uşak İl Başkanı Mahmut Ünal, milletvekillerinin yemin etmeme kararını değerlendirerek siyasi tehdide ve şantaja boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Parti binasında Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenlenen Mahmut Ünal, CHP milletvekillerinin söz verilmesi halinde yemin edeceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan “Demokrasi Manifestosu”nu okuyan Ünal, “İnsanlık tarihi, demokrasi, insan hakları ve özgürlük yolunda bedel ödeyenlerle doludur. Bütün dünyada, o bedel ödeyenler sayesinde kazanımlar elde edildi. Biz de Türkiye’de, insan haklarının, evrensel hukukun, demokrasinin, seçme ve seçilme hakkının eksiksiz uygulanması için her bedeli ödemeye hazırız. Tehdide ve şantaja asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Biz CHP olarak, tek kişinin egemen olduğu ülkeyi değil, yurttaşların egemen olduğu Türkiye’yi savunuyoruz. CHP milletvekilleri, seçmenin oyuna, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne duydukları saygı nedeniyle yemin etmemiştir” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’da yemin krizi ile ilgili soruları yanıtladı. Yılmaz, milli iradeye saygılı olduklarını da belirterek hükümetin bu konuda somut adım atması gerektiğini de savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 17:12:02
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 17:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?