2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Stajyer öğretmenler yemin etti

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve beraberindeki öğretmenlerin sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törenler Atatürk Kültür Merkezi'nde ki kutlama programı ile devam etti. Vali Özdemir Çakacak törende öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu ifade etti.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende öğretmen adayları yemin ederek mesleğe başlarken emekli öğretmenlere de üstün hizmet belgesi verildi. Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, ile öğretmenler ve davetliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, törende yaptığı açılış konuşmasında, öğretmenin, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan adsız kahramanlar olduğunu söyledi. Recep Düzgün konuşmasında şunlara değindi; "Öğretmenler Günü'nün amacı öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlayabilmektir. 24 Kasım Türk öğretmeninin şeref günüdür. Öğretmenlik diğer mesleklerden farklı ve kutsal bir görevdir. Yine öğretmenlik diğer tüm mesleklerin anası ve hazırlayıcısıdır. Yarının aydın gençliğini yetiştiren ülkemizin teminatı olan gençlerimizi emanet ettiğimiz insanlığın adsız kahramanlarını hep birlikte sahip çıkmalıyız. Öğretmenlerini değer veren ulusların hızlı bir şekilde geliştiğini ve çağdaşlaştığını hepimiz biliyoruz. Başöğretmen Atatürk'ün gösterdiği yolda vatan evladı yetiştiren ve bu uğurda canını vermiş öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum" diye konuştu.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise törende yaptığı konuşmada öğretmenlere hitaben “Sizler sayesinde Türk milleti olarak medeni dünyada hür ve saygın bir toplum olarak var olmaya devam edeceğiz”dedi.

İnsanlığa hizmet eden tüm mesleklerin kutsal olduğunu ancak öğretmenlik mesleğinin görevlerin en kutsalı olduğunu belirten Özdemir Çakacak, “Öğretmenlik sevgi ve gönül mesleğidir. Herkes bu zorlu görevi yapamaz. Öğretmenlerin ham maddesi insandır. Öğretmelerimiz ham maddesi olan insanı eğiterek, işleyerek milletin hizmetine sunmaktadırlar. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” Türkiye Cumhuriyeti olarak Atatürk’ün izinde öğretmenlerimizin sayesinde çağdaş ve uygarlık seviyesine ulaşacağız. Öğretmenlerimizin sorumlulukları her zaman sorunlarından önce gelmektedir. Öğretmenlerimiz bu bilinçle çalışıyorlar. Bizler öğretmenlerimizi sorumluluklarını bilerek milletini hizmet etmekten gurur duyan tarihini bilen ve sahip çıkan, geleceğe ümitle bakan geleceğin mimarları olarak görüyoruz. Türk milleti olarak öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada saygın ve hür bir toplum olarak var olmaya devam edeceğiz”dedi.

Dünyada bir güç ve uygarlık yarışı olduğunu bu yarışta en belirleyici unsurların bilgi, ilim ve teknoloji olduğunu da ifade ederek, şunları söyledi; Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Dünyamızda da sürekli olarak güç ve uygarlık yarışı vardır. Bilgi ve teknoloji alanında geri kalan toplumlar bu yarışta da geri kalacaklardır. Her yarışın temelinde de bilgi, teknoloji, ilim ve insan vardır. Bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Tüm dünyada öğretmenlerin yeri farklıdır ama Türk toplumunda öğretmenlerimizin yeri daha da farklıdır. Bizler bugün oturduğumuz makamlara bizi yetiştiren öğretmenlere borçluyuz”

Konuşmaların ardından tören öğretmen adaylarının yemin etmesi ile devam etti. Tören Şiir dinletisi, ödül töreni ve resim sergisi ile sona erdi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:17:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 18:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?