7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

STK'lar kadın sığınma evi istiyor

UŞAK GIDA BANKASI DERNEĞİ KENTTE KADIN SIĞINMA EVİ İSTİYOR

Uşak’taki sivil toplum örgütleri kente kadın sığınma evi yapılmasını istiyor.

Uşak Gıda Bankası Derneği Başkanı Ahmet Kuş, kenti yönetenlerin kadın sığınma evi kurulması konusunda ortak bir akılda buluşmasını istiyor. Kentte eşinden şiddet gören kadınların barınabileceği bir mekan bulunmamasını istediklerini söyleyen Ahmet Kuş, dernek olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Zaman zaman şiddete uğrayan kadınlara destek verdiklerini belirten Uşak Gıda Bankası Başkanı Ahmet Kuş, “Kadın sığınma evi bizim için öncelikli ihtiyaç. Bu konuda kenti yönetenler ortak bir akılda toplanmalı. Yaklaşık 4 yıldır kadın sığınma evinin mücadelesini veriyoruz. Fakat bugüne kadar somut hiçbir adım atılmadı. Yerel yönetim bir yer temin etmeli ve yardıma ihtiyacı olan kadınlara destek çıkılmalı” dedi.

Uşak’ın ilk kadın milletvekili seçilen CHP’li Dilek Akagün Yılmaz’dan bu konuda destek isteyen Kuş, “İlk defa bir kadını TBMM’ye gönderdik. Kadın milletvekili Uşak’ın bu sorununa el atabilir. Kadınların derdinden iyi anlayan birinin bize yardım etmesi, elimizi güçlendirir. Yerel yönetim ve milletvekilleri bu konuda artık akıl birliğinde hareket etmeli” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 14:42:02
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 18:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?