2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Su borçları taksitlendirilecek

Sivaslı ilçesi Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, 10 yıldır su borcunu ödeyemediği için icralık olan vatandaşlara ödeme kolaylığı getirdiklerini ve su fiyatlarını yüzde 50 düşürdüklerini söyledi.

Uşak’ın Sivaslı İlçesi’nde 29 Mart yerel seçimlerinden önce eski başkan Dursun Poyraz yaklaşık 10 yıldır su borcunu ödeyemeyen 161 kişiyi yaklaşık 600 bin TL’lik su parasını tahsil edebilmek için icraya vermişti.

Su borcu nedeniyle icralık duruma düşen vatandaşlar Poyraz’ın aday gösterilmediği için icra gönderdiğini söyleyerek uygulamaya tepki göstermişti. 29 Mart seçimlerini kazanarak başkan seçilen Zafer Küçükgöl, icralık olan vatandaşlardan gelen talep üzerine taksitlendirme yaparak ödeme kolaylığı getirdiklerini kaydetti.

Küresel Ekonomik kriz nedeniyle su borcu nedeniyle icralık olan vatandaşlara kolaylık sağladıklarını anlatan Başkan Küçükgöl, belediyenin toplam bir milyon TL su alacağı bulunduğunu söyledi.

Eski Başkan Dursun Poyraz’ın yasalar çerçevesinde haklı bir uygulama başlattığını ifade eden Zafer Küçükgöl, “Göreve geldikten sonra böyle bir sorunla karşılaştık. İcralık olan vatandaşlarımız borçlarını ödemek istediklerini belirterek bizden taksitlendirme talebinde bulundu. Bizde mecliste karar alarak su borcu nedeniyle icralık olan yaklaşık 300 vatandaşımıza ödeme kolaylığı getirdik. Küresel ekonomik krizin yaşandığı bir ortamda birikmiş borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlarımıza bu kolaylığı yapmak zorundaydık. Şuanda belediye olarak 600 bin TL’si icralık olmak üzere vatandaşlarımızdan bir milyon TL su alacağımız var. İcralık olmayan ancak yüklü miktarda su borcu olan vatandaşlarımızda ödeme kolaylığından yararlanabilecek”dedi.

Belediye olarak su borcu olan vatandaşlara ödeme kolaylığı getirmenin yanı sıra su fiyatlarında da indirim yaptıklarını belirten Sivaslı Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, “ Bu yıl yağışların bol olması nedeniyle su sıkıntısı yaşamıyoruz. Ekonomik krizi de göz önüne alarak su fiyatlarında yüzde 50 indirim yaptık. Bu uygulama zaten bizim seçim zamanındaki vaatlerimiz arasında yer alıyordu. Amacımız vatandaşlarımıza kolaylık sağlamaktır. Buna karşılık vatandaşlarımızdan suyu tasarruflu kullanmalarını istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bir çok ilde küresel ısınmadan dolayı su sıkıntısı yaşandı. Bu yıl inşallah böyle bir sıkıntı yaşanmayacak. Ancak su bol diye kaynaklarımızı israf edemeyiz. Bu çağrımıza halkımızın sağduyu ile yaklaşacağını umut ediyoruz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 15:06:49
Güncelleme :9 Haziran 2009 Salı 15:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?