2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Tarihi belediye binasına restorasyon

Ulubey Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Hüseyin Buğdaylı, yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette bekleyen tarihi eski belediye binasını restore edeceklerini söyledi.

Uşak’ın Ulubey İlçesi’nde 1984 yılına kadar belediye hizmet binası olarak kullanılan 100 yıllık tarihi bina 2009 yılında restore edilerek yeniden hizmet binası olarak kullanılmaya başlanacak. AK Parti Ulubey Belediye Başkan Adayı Hüseyin Buğdaylı, 300 bin TL’ye mal olacak restorasyon çalışmalarının 2009 yılında gerçekleştirileceğini ifade ederek projeyi Anıtlar Kurulu’na sunduklarını ve olur için cevap beklediklerini söyledi.

Ulubey’deki tarihi belediye binasının 1984 yılından sonra Çıraklık Eğitim Merkezi olarak kullanıldığını da ifade eden Buğdaylı, “ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, bize bu binanın Türkiye’deki en eski 5 belediye binasından bir tanesi olduğunu söyledi. Yaklaşık 10 yıldır bina atıl vaziyette duruyor. Geçmişin izlerini taşıyan bu binamızı gelecek kuşaklara taşımak ve yeniden hizmet binası olarak kullanmak istiyoruz. Bu konuda bir proje hazırladık. Tahminimize göre 300 bin TL’ye mal olacak restorasyon çalışmalarını 2009 yılında başlayıp bitirmeyi düşünüyoruz. Şuanda her şey hazır sadece Anıtlar Kurulu’ndan projemize olur verilmesini bekliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında belediyeyi oraya taşıyacağız ve mevcut hizmet binamızı da öğrenci yurdu yapacağız”dedi.

Tarihi binayı restore ettikten sonra kent müzesi yapmayı da düşündüklerini ancak yeterli ziyaretçi olmayacağı endişesiyle bu düşünceden vazgeçtiklerini anlatan Hüseyin Buğdaylı, “ İlçemizin simgesi durumundaki bu binayı kent müzesi haline dönüştürme fikrimiz vardı. Ancak turizm potansiyelimiz olmadığı için vazgeçtik. Daha sonra burayı bir iş merkezi yada kültürel amaçlı kullanmayı düşündük. Ancak ilçemizin simgesi haline gelen binanın sadece belli bir zümreye değil tüm ilçe halkının kullanımına açılmasını istedik. Bu düşünceden hareketle binayı yeniden belediye hizmet binası olarak kullanmayı uygun bulduk”diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:14:28
Güncelleme :26 Mart 2009 Perşembe 13:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?