4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Tarihi binada restorasyon sevinci

Uşak’ta, fiziki yapısı yetersiz olduğu gerekçesiyle kapatılan Zafer İlköğretim Okulu’nun tarihi binası, restore edilerek eğitime yeniden kazandırılıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever işadamı Bekir Güneşhan tarafından ortaklaşa restore edilecek tarihi binanın protokolü, Uşak Valisi Ali Fuat Güven tarafından imzalandı.

Tarihi binanın restore edilmesiyle ilgili protokolü hazırlayan Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, restorasyon maliyetinin yaklaşık 400 bin YTL olduğunu belirterek, bu paranın yarısını Bekir Güneşhan’ın, geri kalan kısmını ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün karşılayacağını bildirdi. 2001 yılında Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisiyken geçirdiği rahatsızlık sonucu 11 yaşındaki oğlu Barış Güneşhan’ı kaybettikten sonra okul yaptırma kararı aldığını söyleyen Bekir Güneşhan ise, sözünde durmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi 2. Adagül Sokak’taki tarihi bina, 1995 yılında fiziki yapısı yetersiz olduğu gerekçesiyle kapatılmış; 1997’de ise çıkan yangında harabe haline gelmişti.

Okul yaptırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen Bekir Güneşhan, eski Zafer İlköğretim Okulu binasının restore edilmesi teklifine sıcak bakınca protokol hazırlandı. Uşak Valisi Güven, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve Güneşhan arasında imzalanan protokole göre, bina yaklaşık 400 bin YTL’ye restore edilecek. 2 yıl içinde tekrar açılması planlanan bina 8 derslikli, fen ve bilgisayar laboratuarlarıyla bir de kütüphaneden oluşacak. Tarihi bina restore sonrasında ise "Barış Güneşhan İlköğretim Okulu" adını alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 16:07:53
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 12:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?