2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Tarihi cami yeniden ibadete açıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü Uşak'ta 1570 yılında inşa edilen tarihi Burmalı Camii'ndeki restorasyon çalışması tamamlandı.

Osmanlı Padişahı İkinci Selim döneminde 1570 yılında inşa edilen ve bugüne kadar değişik dönemlerde üç kez restore edilen Burmalı Camii'ndeki restorasyon çalışmaları yaklaşık 200 bin TL'ye mal oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kontrolünde yapılan çalışmalar bugün itibariyle sona erdi.

İhale bedeli 178 bin 338 TL olan restorasyon çalışmaları 15 Eylül 2008 tarihinde başladı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak caminin kubbelerindeki kaplamalar yenilendi. Camideki tarihi dokuya zarar vermeden iç ve dış bölümlerinde yapı güçlendirme faaliyetleri, dış cephe ve minare bakım çalışmaları yapıldı. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi cami yeniden ibadete açıldı.

Uşak İl Müftüsü Osman Akdemir, restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait caminin baştan aşağı elden geçirildiğini belirterek " Çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğü yapıyor. Minare, caminin iç ve dış kısmı, kubbelerdeki kurşunlar yenilendi. Zamanla caminin iç kısmında izinsiz çiniler yapılmış ve duvarlarda uygunsuz sıvalar yapılmış. Kayseri'den gelen hattat ustası, çinileri ve motifleri kök boyasıyla aslına uygun hale getirildi"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 15:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerem koç IP: 213.248.188.xxx Tarih : 6.02.2009 13:41:27

sayın başkanlarım sizce tarihi bir çaminin tekrardan elden geçerek degerinni düşürmüş olmadık mı? biz uşak halkı olarak bu gibi kararlara karşı çıkmaya hazırız